Jeg innrømmer det gladelig: Det var med et stort, fornøyd og overrasket glis jeg forlot UNN etter å ha sett gårsdagens premiere på Pingvinrevyen. Som revy for fotfolket på UNN, vet vi at det er fort gjort at den ender opp som nettopp dét; en internrevy. Vi vet også at alle som er med er i full jobb, og at det er fort gjort å få dårlig tid og ende opp med et ikke helt fullført produkt.

Ingen av de fellene har pingvinene gått i i år.

Mangfoldig

Årets revy er heller sjeldent mangfoldig; kun noen få stykker er lagt trygt til sykehusmiljøet i Breivika. Temaer så vidtspennende som klimasnobberi, vinneren av X-faktor, og middens verden (!) er inkludert, i tillegg til gjentatte parodier på Tromsøs kulturelite, toppolitikere og politisjef. Også i form er det variert: Vi får ordkløyveri på sitt beste, sangnumre med både klokkeklare og grumsete stemmer, og korte, overraskende og artige numre.

Av de sistnevnte er jeg enda litt skrekkslagen etter «Sesam sesam IV» – uten at jeg skal si så mye mer enn bildet til høyre røper...

Sterke tekster

Tekstene er nesten utelukkende svært godt gjennomarbeidete – stort sett hele tiden kommer det en ny vits før den gamle er glemt. Høydepunktene er det flere av: «Ka e vitsen?», «Et Fyhnt Eventyr» og «Det blir itj fest uten skinnvest», er alle enkeltstykker som står til terningkast seks. Det gjør også ikke minst «Wannabe ?», om en søkende person på jakt etter et alternativt miljø på Riddu Riddu. Mesterlig spilt av Catrine Buck Jensen – og nærmest magisk akkompagnert av husbandet.

Som bandet gjør aktørene jobben. Hadde jeg ikke visst at flere av skuespillerne aldri har stått på en scene før, hadde jeg ikke trodd det. Mariann Lødemel, som har spilt i to-tre revyer i året siden en gang på 90-tallet, pustes i nakken av de ferske revytalentene .

Kun noen ytterst få steder på blokken min har jeg notert «helt greit» – men disse dødpunktene er få, og blir glemt fort. Nei, Pingvinrevyen i år er så absolutt verdt billettprisen på 230 kroner – pluss moms!