"Jeg er ikke Miriam". Det er den klare meldingen på t-skjortene som Strandlund bestilte til seg selv og fire venninner. Alle husker de forfatteren Karl Ove Knausgård fra tiden hvor han var lærer bygda.

- Dette er bare ment som en spøk, sier Strandlund.

Fjerde bind av "Min kamp" omhandler tiden i Fjordgård, og har gitt bygda stor oppmerksomhet. Ikke minst på grunn av forhåndsomtalen som antydet at lærervikaren hadde et forhold til en svært ung jente som i boken har fått navnet "Miriam"-- et tema han også skrev om i sin første bok.

Strandlund sier hun ikke føler oppmerksomheten som belastende i seg selv, men mener det er synd at andre kvaliteter ved bøkene kommer i skyggen av jakten på "Miriam".

- Karl Oves første bok må leses og tolkes for det den er, en roman som gestalter en virkelighet. Det er synd om media dreier fokus vekk fra litteraturen og i stedet driver med Se&Hør-lignende sosialpornografisk grafsing, mener Strandlund. Hun minner om at året i "Håfjord", som Knausgård kaller bygda, i følge forfatteren var ett av hans beste med vakker natur og møter med inkluderende, varme folk.

- Skjortene var rent humoristisk ment.

- Og du kan forsikre at ingen av dere er Miriam?

- Vet du hva, vi som bor her vet at Miriam ikke finnes. Hun er en romanfigur. Jeg har ikke hørt noen gå rundt og spekulere rundt dette i bygda.

- Får Knausgård en skjorte?

- Jeg lurte på om Knut Nærum i Nytt på nytt skulle få en...