-Jeg ble ekstremt inspirert

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Lene Marlin ble så inspirert at hun skrev en rekke nye låter etter at hun var med på «Hver gang vi møtes». Lørdag vises første episode på TV2.

DEL

Lørdag starter sesong 2 av «Hver gang vi møtes» på TV2, og siden innspillingen har Lene Marlin laget en rekke nye låter. Og skal bidra på Ole Paus’ nye album.

-Jeg ble ekstremt inspirert av å være der å være der og ikke minst av de andre artistene, sier hun til Nordlys.

-Så da jeg kom hjem og fikk sovet ut litt, skrev jeg ganske mange nye låter gjennom hele høsten.

Ville angret om jeg sa nei

I programmet «Hver gang vi møtes» samles en rekke norske artister i flere dager for å bli kjent og tolke hverandres låter. I oppfølgeren til den store fjorårssuksessen på TV2 er det Lene Marlin fra Tromsø, Kurt Nilsen, Ole Paus, Marion Ravn, Morten Abel, Anita Skorgan og Magnus Grønneberg som møtes.

-Hvorfor jeg sa ja til å være med? Ja, det er et godt spørsmål. Jeg lurte lenge selv også, ler Lene Marlin.

-Egentlig takker jeg nei til å være med på alt, men da jeg hadde sett et klipp på ti minutter fra den første serien, sa jeg ja. Jeg visste at jeg kom til å angre hvis jeg sa nei. Dette er et feelgood-program hvor alt gjøres i beste mening og ingen er kjipe mot hverandre. Og det å få lov til å tolke disse fine artistenes låter er jo et privilegium.

Ole Paus fikk fram tårene

Det synes de andre også. Alle artistene har hvert sitt program hvor de er hovedpersoner, og i programmet hvor Lene Marlin er midtpunktet ble det mye følelser.

-Ja, det ble jo sterkt. Kort vei fra latter til tårer. Og til latter igjen. Jeg hadde sett fram til den delen av innspillingen med litt skrekkblandet fryd, men det gikk utrolig mye bedre enn jeg hadde trodd på forhånd, sier hun.

-Jeg var ganske tom etterpå, for det er jo sterkt med et sånt dypdykk i eget liv og egen karriere. Men jeg tenkte at nå er jeg faktisk klar for å gjøre det. Nå er jeg klar for å prate om ting.

Da Ole Paus skulle tolke en av hennes låter, introduserte han den slik:

-Dette er en av de barskeste sangene jeg har vært borti før.

Så sang han en egen versjon av Lene Marlins personlige låt «Disguise» fra hennes andre album, på norsk. Da kom tårene fort. Og det var ikke den eneste gangen, som de andre artistene har påpekt.

-Når du sitter der inne sammen med de andre glemmer du kameraene og alle TV-folkene i rommet. Og det var mye heftigere enn jeg hadde trodd det skulle bli, smiler hun.

Ekstremt god stemning

Hun trekker selv fram samholdet som oppsto mellom artistene under de ti dagene innspillingen varte.

-Det var lange dager og mange inntrykk, og vi følte vi hadde tre dager på en dag – hver dag. Men til tross for at jeg ble veldig sigen underveis, tenkte jeg; «så bra at jeg sa ja til dette!»

Hun visste på forhånd at artistgjengen TV2 hadde plukket ut så bra ut «på papiret».

-Men man vet jo aldri. Og da var det så utrolig fint å oppleve at vi gikk så bra sammen. Vi hadde veldig lik humor og det ble ekstremt god stemning. Og selv etter lange, lange dager der vi nok var veldig slitne alle mann, ville alle samles langt utpå kvelden for å prate mer utover natta – uten kameraene. Vi hadde det faktisk så bra sammen som det ser ut på TV.

Nytt album?

I ettertid har hun altså skrevet en rekke nye låter, men om det blir noe nytt Lene Marlin-album vet hun ikke.

-Jeg skriver jo for andre nå, men noen ganger kjenner jeg at «denne låta skal jeg kanskje bruke selv?» Jeg er jo sånn at jeg plutselig finner ut at jeg vil gjøre noe selv, men vi får se. Jeg har ikke planlagt noe konkret. Men jeg har altså fått både skrivelyst og spillelyst av å delta i programmet.

Sikkert er det i hvert fall at hun skal jobbe sammen med Ole Paus snart.

-Ole spurte meg under innspillingen om jeg ville spille inn en låt sammen med ham på den nye plata hans nå i februar eller mars. Det sa jeg ja til. For det har jeg veldig lyst til.

Artikkeltags