Hei Gerhard Heiberg,

Hvordan våger du å irettesette Marit Bjørgen og hennes lagvenninner etter sørgebindene de brukte på 15-kilometeren i helga?

Hvordan våger du og IOC å kalle det «upassende» å hedre en nylig avdød bror og treningskamerat på en så verdig og ektefølt måte?

LES OGSÅ: Klart, er det fest, så er det fest, og ikke noen forbanna homofest

Hvem er det som opptrer «upassende» her, Gerhard? Hvem er det som fullstendig mangler verdighet?

Hvem var det som ga OL til den kyniske, styrtrike, brutale, korrupte og undertrykkende Vladimir Putin?

Og hvem – andre enn IOC – er det som har hatt hundrevis av sjanser til å stoppe veldokumenterte forhold som:

– de 40.000-50.000 fattige arbeidsinnvandrerne som bygde OL-anleggene, men som aldri fikk en øre for jobben? De mange som ble mishandlet på det aller groveste av russisk politi når de krevde sin rettmessige lønn?

– korrupsjonen dere må ha vært både blinde og døve for ikke å ha sett før dere tildelte Putin OL. Hør her, Gerhard: Putin har brukt 300 milliarder kroner på OL, mer enn alle vinter-OL siden 1980 til sammen. Pengene er altså ikke brukt på å betale dem som har bygget anleggene. Samtidig vet vi at eierne av selskapene som fikk kontraktene er Putins nære og gamle venner. De bor i gigantiske slott, med svømmebassenger, egne kinosaler, garasjer med plass til 15 biler og egne boliger for tjenerskapet. Ser du noen sammenheng her?

VIDEO: Her forklarer kulturredaktøren Heiberg og IOC-kritikken

– homolovene. Hver eneste dag eskalerer den brutale volden mot homofile i Russland. Nå blir de kvestet på gaten. Gerhard – du har makt til å stoppe dette. Dette er vanvittige brudd på OL-charteret om diskriminering, et charter som også sier at IOC kan bryte kontrakten tvert med en OL-vert ved brudd på charteret.

Hvorfor gjør du ikke noe, Gerhard?

Hvorfor sitter dere bare der og prater dritt om flotte folk som Marit Bjørgen? Eier dere ikke moral?

Nå ivrer du for å få Oslo med på laget i 2022. Det blir ekstra viktig nå som de andre europeiske kandidatene har tatt til vettet og droppet dere.

München og Stockholm mener å ha andre ting å bruke milliardene sine på.

Her i Norge mener fortsatt noen at det er en strålende idé å bruke 40-50 milliarder på to uker med fest, der dere er det faktiske vertskapet som bestemmer alt. Vi skal bare betale.

Jeg sier fest, for det kan ikke kalles investering, ettersom det er veldokumentert at vinter-OL ikke gir noen langsiktige turistinntekter som er verdt å nevne.

Ønsket om Oslo-OL gjelder forresten bare enkelte. For det store flertallet er klart imot et offentlig finansiert OL i 2022.

Gerhard, jeg har nå bevisst unnlatt å nevne den bedritne måten idretten i Norge har håndtert søkerbyprosessen på her hjemme, for det er ikke poenget. Jeg bor i Tromsø, men ville ærlig talt ikke hatt dere i nærheten av huset mitt, så slapp av - jeg er ikke bitter, men glad.

Tromsø vs Oslo er ikke viktig her.

LES OGSÅ: Klart, er det fest, så er det fest, og ikke noen forbanna homofest

Det viktige her, Gerhard, er at når du legger deg ut med store, anstendige mennesker som Marit Bjørgen og hennes lagvenninner, da ber du om trøbbel. Kontrasten mellom den verdigheten og storheten Marit Bjørgen så til de grader viser, og som du og dine pampevenner i IOC så fullstendig mangler, blir så tydelig nå.

Så tydelig at jeg har bestemt meg for å ta opp kampen mot deg og dine, hver eneste dag fram til regjeringen skal avgjøre om OL-søknad skal sendes på vegne av Oslo og Norge.

Jeg lover deg, Gerhard, at jeg skal bruke hver eneste anledning jeg får til å minne folk på hva slags type du og dine folk er og hva slags verdier dere omfavner.

Ikke bare at dere totalt mangler folkeskikk, magemål og kontakt med tida dere lever i. Men at Norge overhodet ikke bør assosieres med dere.

Gerhard – vi snakkes.