Hun vant Nordlysprisen

Anne-Lise Sollied Allemano vant årets Nordlyspris.

Anne-Lise Sollied Allemano vant årets Nordlyspris. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er helt fantastisk, og jeg er veldig ydmyk.

DEL

Det sa Anne-Lise Sollied Allemano etter at hun fredag kveld vant Nordlysprisen.

Prisen ble utdelt på KulturHuset i Tromsø.

– Jeg setter stor pris på denne prisen. Det er en inspirasjon til videre arbeid som pedagog og som sanger, sa hun fra scenen.

Sollied Allemano er opprinnelig fra Senja, og var student ved Musikkonservatoriet i Tromsø fra 1983-1887.

Da ville hun egentlig reise hjem til Senja, men ble overtalt av ledelsen ved konservatoriet til å fortsette med sangen. Dermed stilte hun til opptaksprøve på Statens Operahøyskole, og var en av de ti som kom inn. Der hadde Sollied Allemano Aase Nordmo Løvberg som lærer det siste året. I løpet av studiene dro hun til Venezia og deltok i en internasjonal Mozart-konkurranse som endte med finaleseier på Statsoper i Wien. I Italia møtte hun også sin framtidige ektemann Carlo Allemano, og etter endt utdanning reiste de til Italia, hvor de ble i 14 år. Etter en rekke roller internasjonalt flyttet paret hjem til Lenvik og senere Tromsø, hvor de begge er professorer ved konservatoriet. Nordlysprisen på kr 50.000 gis av avisa Nordlys hvert år under Nordlysfestivalen, og juryen har bestått av organist Bjørn Andor Drage, bratsjist Tørris Koløen Bakke og instituttleder Zafer Özgen ved Musikkonservatoriet (leder).

– Et stort navn

De uttaler blant annet:

«Årets Nordlysprisvinner er en internasjonalt kjent utøver. Prisvinneren flyttet til Tromsø for noen år siden etter å ha bodd i utlandet i en årrekke. Denne utøveren er et stort navn på den nasjonale og internasjonale konsertscenen. Og blant kolleger nyter prisvinneren stor respekt og beundring. Prisvinneren har opptrådt jevnlig med norske og utenlandske symfoniorkestre og har også opptrådt ved de fleste store klassiske festivalene i Europa. Samtidig er prisvinneren aktiv som pedagog og inspirator for nye generasjoner av musikere.»

Artikkeltags