Her døpes trollungene

DØPES: Her døper prest John-Daniel Solhaug trollungene - så vannet spruter.

DØPES: Her døper prest John-Daniel Solhaug trollungene - så vannet spruter. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Når Senjatrollet og Trollkjerringa først har giftet seg, er det klart det blir unger av sånt. Søndag ble sekslingene døpt. SI DIN MENING: Hva burde Trollungene hete?

DEL

For 19 år siden åpnet trollfar Leif Rubach sin turistattraksjon Senjatrollet på Senja. For fem år siden fikk endelig sin utvalgte da han ble smidd i hymens lenker med sin kjære, Trollkjerringa fra Kjærringberget.

LES MER: Lovet evig trollskap

SE BILDER: Trollbryllup på Senja

Og når det først har blitt rette ektefolk at selv troll, er det bare rett og rimelig at det blir unger av slikt. For det blir det - sekslinger, intet mindre. Eller et gjennomsnittelig kull, som troll ville sagt.

- Ja, det viste seg at det ble hele seks unger tilslutt. "Fødselen" tok hele vinteren, men det hele har foregått i ordnede former. Vi har til og med hatt Trollkjerringa på ultralydsundersøkelse på UNN. Hun ble fraktet med Nor-Cargo, smiler han.

LES PORTRETT AV LEIF RUBACH: Dovregubbens kall

Nesten 500 bivånet dåpen

Siden mor og far i sin tid ble vigslet av en prest, så skulle det bare mangle at også de nyankomne trollungene blir tatt inn i det kristelige fellesskapet.

Søndag var det klart for begivenheten. Nesten 500 små og store skuelystne hadde samlet seg for å bivåne det hele på Senja. Den som forrettet dåpen var selvsagt prest John-Daniel Solhaug, den selvsamme som for fem år siden sørget for at trollmor og trollfar ble godt gift.

- Jeg har jo vært med på en del rare ting før, så dette var bare morsomt. Det var en flott seremoni, med mange til stede. Leif Rubach er virkelig flink som får til slike arrangement, sier han til Nordlys.

LES MER: Folk holdt på å flire seg ihjel

- Man må jo bare spørre: Oppførte trollungene seg som trollunger under dåpen, eller var det snille og stille barn du fikk døpe?

- Hehe. Neida, trollungene var stille som lys. Men det kom atskillig hyl fra forsamlingen. spesielt fra de små når jeg kom til å sprute vann utover det hele og de som sto nærmest, smiler han.

Solhauf forteller at han for anledningen var utstyrt med en stor ause med langt skaft slik at han kunne rekke til. Men slikt utstyr blir det altså søl av.

- Det sprutet vann utover det hele, til ungenes store fornøyelse. Men trollungene reagerte ikke i det hele tatt. Skikkelig godlynte troll, altså.

Artikkeltags