"Hard Kor" i Bardu!

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Med suksessen fra i fjor godt i minne, tar UL Freidigs mannskor, The Early Midlife Crisis og Violet Road med seg lokale artister på en musikalsk aften som skaper begeistring blant de fremmøtte.

DEL

Lørdags kveld gikk ”Rock&Kor 2013” av stabelen i Bardu, med lokale artister som Kjetil Elverum, Chorus Borealis, Freidig mannskor, The Early Midlife Crisis og tromsøbandet Violet Road.

Et variert repertoar som trakk besøkende i de fleste aldersgrupper, noe som kan konkluderes med å være populært.

Karl Jonny Bjørnsen, presseansvarlig for arrangementet, sier at de var utsolgt for tre uker siden og det var mange som måtte bite i det sure eplet etter å ha ventet for lenge med å bestille biletter.

– Vi forsøkte med dette for første gang i fjor og responsen i år har vært veldig god, sier han.

På spørsmål om de som ikke fikk billett i år kan beroliges med at det kommer en ny sjanse til neste år, sier Bjørnsen at det ikke er bestemt noe, men det er slettes ikke utenkelig at vi også i 2014 får se de sammen her på Ala grendehus.

Les også: 15-åring varmet opp for Violet Road

Ble til i et svømmebasseng

Dette er andre året Freidig mannskor, The Early Midlife Crisis og ungdomsklubben Alarock arrangerer ”Rock&Kor”. I år som i fjor spilte de for fullsatt samfunnshus på Ala i Bardu.

- Ideen ble til i et svømmebasseng i Barduhallen en gang for lenge siden, sier Egil Nyhus, dirigent i Freidig mannskor og musikalsk ansvarlig for Rock og Kor.

– Det var Magne Lars Heimdal Rambø og jeg som snakket om at vi burde prøve noe som dette. Det er såpass mye trykk i ett mannskor og et rockeband hver for seg, så en kombinasjon bare måtte bli bra, sier Nyhus.

Etter at flere kom med oppfordringer til at ideén måtte prøves ut, ble samarbeidet med The Early Midlife Crisis til.

Sammen opptrådde de for første gang foran publikum på en julekonsert på Viken Senter i 2011 og fikk meget god respons på dette.

Lokale artister

Først ut var den lokale artisten Kjetil Elverum som har startet med en solokarriere samtidig som han spiller i bandet Fesken.

Han spiller en kombinasjon av cover og egenkomponerte låter, blandt annet sin egen tolkning av Lady Gagas ”Poker Face”. Høydepunktet i hans del av programmet var fremføringen av ”Bardunatt” sammen med Keth Bjørnsen på vokal og Stine Maren Steien på piano som høstet god tilbakemelding fra publikum.

Chorus Borealis sto for andre innslag på festivalen og leverte godt med sitt blandakor fra Målselv. En knallåpning med ”Let me entertain you” satte publikum i en god stemning for resten av reportouaret, bl.a med ”Africa” av Toto.

– Vi synes det er veldig artig og spennende å være med på denne typen arrangement, sier Tor Eriksen som er dirigent i Chorus Borealis.

– Vi er jo mer vant til mer tradisjonelle konserter hvor folk sitter, mens her synger de med og koser seg med en halvliter. Det er klart at vi med dette konseptet favner om et bredere publikum enn mer tradisjonelle korkonsterter, sier Eriksen.

Rosinen i pølsa

Festivalens høydepunkt var uten tvil det nytenkende konseptet med mannskor og rock – noe som kan beskrives som en rå blanding – rett og slett Hard Kor! Med blant annet cover av DumDum Boys ”Slave” og egen tolkning av Thorbjørn Egners ”Røvervise” på et noe mer rocket vis en det man er vant til.

Det ble et forrykende show til publikums store forlystelse, med et utvalg av musikk som fikk enhver til å bevege på rockefoten. Som prikken over i’en ble det hele avsluttet med en felles seanse med The Early Midlife Crisis, Freidig mannskor og Chorus Borealis.

Prikken over i’en

Tromsøbandet ”Violet Road” tok publikum med storm og leverte musikk fra både sin ferskeste skive ”Peter Every And His Marching Band” og fra tidligere plater.

Gutta fra byen sier til Nordlys at de ikke var i tvil om at de ville være med når de fikk forespørselen.

– Vi må jo bare på en eller annen måte få det til, sier Halvard Rundberg, gitarist i bandet.

– Vi er jo vokst opp med rock og kor, alle har sunget i kor i masse år og digger det, så vi synes det hørtes ut som en veldig kul idé, sier Halvard.

Violet Road skapte stormende jubel hos publikum og leverte en solid musikalsk prestasjon som en avslutning på kvelden.

Vidt publikum

Konseptet og arrangementet i sin helhet er nytenkende og litt utradisjonelt.

Det fanger et vidt publikum, fra gammel til ung og er med på å samle flere musikalske sjangere på samme plass.

Flesteparten av gjestene som Nordlys snakket med var meget begeistret over konsertene og adjektivene satt løst i beskrivelsene.

Det er tydelig at konseptet har truffet blink hos publikum.

Logistikken og løsningene som arrangøren hadde gått for gjorde at del hele gikk på skinner.

Man skulle se lenge etter en kø og det er tydelig at arrangøren har gjort sitt for å gjøre dette med stil!

En sekser for knallbra musikk og et meget godt arrangement!

Artikkeltags