Gå til sidens hovedinnhold

Han er Buktafestivalens gave til byens befolkning

Artikkelen er over 7 år gammel

Når Buktafestivalen i sommer takker sin vertsby, blir Lillebjørn Nilsen en av gavene.

- Vi ønsker å takke byen for lånet av Telegrafbukta, sier Buktasjef Lasse Pettersen til Nordlys.

Gratis familiekonsert

Det årlige arrangementet «Bukta for alle» er et gratis og rusfritt tilbud til folk i alle aldre, og foregår lørdag formiddag.

- Dørene åpner klokka 11 og konsertene starter klokka 12, sier Pettersen, som er usedvanlig glad for at Lillebjørn Nilsen blir en av artistene folk kan få oppleve.

- Herregud, så artig dette blir. Vi har prøvd å få ham til Bukta lenge, men det har aldri passet sånn før. Og han passer jo svært godt til «Bukta for alle» med sin universelle appell. Alle — uansett aldersgruppe — har jo et forhold til Lillebjørn Nilsen.

Jadudah på hovedscenen

Pettersen forteller at «Bukta for alle»-arrangementet er en slags videreføring Buktafestivalens forløper «North of Nowhere».

- Det var jo en festival som var gratis og rusfri utendørs på Åsgård, og vi viderefører ånden fra «North of Nowhere», som jo på mange måter ble til Buktafestivalen i 2004, sier han.

Lillebjørn Nilsen skal selvsagt opptre på den store scenen i Telegrafbukta, og det skal også det hardtslående tromsøbandet Jadudah.

Jadudah ble Ukas Urørt på NRK radio i 2012 med låta And We Fall.

Talentenes sjanse

Vinnerne av Buktafestivalens egen konkurranse, «Bukta talenter», skal også få vise seg fram, og i år stakk Carolina og Louisa av med seieren. Duoen, med røtter fra Brasil og Nord-Norge opptrer i Paradisbukta, i likhet med storfjordbandet Resirkulert, som også imponerte under «Bukta talenter».

10th Harmonic og Disco Fiasco vant årets UKM og skal opptre på Little Henrik under årets Bukta for alle.

Kommentarer til denne saken