Når Buktafestivalen i sommer takker sin vertsby, blir Lillebjørn Nilsen en av gavene.

- Vi ønsker å takke byen for lånet av Telegrafbukta, sier Buktasjef Lasse Pettersen til Nordlys.

Gratis familiekonsert

Det årlige arrangementet «Bukta for alle» er et gratis og rusfritt tilbud til folk i alle aldre, og foregår lørdag formiddag.

- Dørene åpner klokka 11 og konsertene starter klokka 12, sier Pettersen, som er usedvanlig glad for at Lillebjørn Nilsen blir en av artistene folk kan få oppleve.

- Herregud, så artig dette blir. Vi har prøvd å få ham til Bukta lenge, men det har aldri passet sånn før. Og han passer jo svært godt til «Bukta for alle» med sin universelle appell. Alle — uansett aldersgruppe — har jo et forhold til Lillebjørn Nilsen.

Jadudah på hovedscenen

Pettersen forteller at «Bukta for alle»-arrangementet er en slags videreføring Buktafestivalens forløper «North of Nowhere».

- Det var jo en festival som var gratis og rusfri utendørs på Åsgård, og vi viderefører ånden fra «North of Nowhere», som jo på mange måter ble til Buktafestivalen i 2004, sier han.

Lillebjørn Nilsen skal selvsagt opptre på den store scenen i Telegrafbukta, og det skal også det hardtslående tromsøbandet Jadudah.

Jadudah ble Ukas Urørt på NRK radio i 2012 med låta And We Fall.

Talentenes sjanse

Vinnerne av Buktafestivalens egen konkurranse, «Bukta talenter», skal også få vise seg fram, og i år stakk Carolina og Louisa av med seieren. Duoen, med røtter fra Brasil og Nord-Norge opptrer i Paradisbukta, i likhet med storfjordbandet Resirkulert, som også imponerte under «Bukta talenter».

10th Harmonic og Disco Fiasco vant årets UKM og skal opptre på Little Henrik under årets Bukta for alle.