Gå til sidens hovedinnhold

Gripende om Gaza

Artikkelen er over 12 år gammel

Følelsesladet markering i Kulturhuset.

Artistene sto i kø for å komme på scenen under støttekonserten for ofrene i Gaza-krigen i Tromsø Kulturhus lørdag kveld.

Musikalsk aften

Listen av musikere og artister var lang og full av kjente navn. Kristian Figenschow jr., Bragerevyen, June og Dagny, Mimi Tamba og Ingrid "Mossa" Evertsen var blant artistene som sto for underholdningen i Lillesalen første del av kvelden. Deretter var duket for musikalsk aften på Verkstedet.

Stemningsfullt

Pistol og Bart åpnet showet med fire rolige og alvorlige låter bestående av akustisk gitar og en rap-vokal. Her hadde både Maryon Eilertsen og Anne Nymo Trulsen gjesteopptredener. DripP sørget videre for stemningsfull jazz, Bel Canto gjorde en flott retur på byens musikkscene og Adjagas (for anledningen "Adjagaza") joiket seg inn i publikums hjerter.

Ingen ringere enn Karlsøy Prestegaard var siste band ut. De rocket Verkstedet og satte et verdig punktum med sine låter om frihet, fred og Gaza. Hva var vel da mer naturlig enn å avslutte høyst respektabelt med Neil Young's "Keep on rocking in the free world", til publikums store fornøyelse?