Granik er nominert blant annet for beste film. Stort gjevere nominasjon kan man vel knapt få i det amerikanske filmmiljøet. New York Times ble imidlertid litt overrasket over den første reaksjonen da de fikk tak i henne.

Avisen går så langt at de kårer Graniks kommentar til "den beste åpningslinjen i et reaksjonsintervju". Samtalen er gjengitt i bloggen til NYT-journalisten.

– Jeg var ved polarsirkelen i går kveld, var Graniks kommentar.

Utrolig

– Hva behager, måtte NYT-reporteren svare.

– Jeg var i den nordligste byen i Norge, Tromsø. Jeg var der for en festival, forklarte Granik.

La gå, Tromsø er kanskje ikke Norges nordligste by. Men skryten fra Granik er uansett ekte og velment, velger vi i Nordlys og anta.

– Det var bare utrolig. Det var et så uvanlig sted. Folk fra hele Europa vet at denne byen leverer en stjernefestival, forteller filmskaperen videre.

Ville bli

New York Times har også hørt om festivalen, og at den visstnok skal være den mest øde filmfestivalen i verden. Hadde det vært opp til Granik, hadde hun slett ikke forlatt Norge til fordel for Oscar-nominasjonene.

– Jeg hadde ikke noen tro på nominasjonene. Jeg synes det hadde vært gøy å bare la alt flyte på et sted der livet har en veldig vakker, direkte og begrenset kvalitet, sier Granik.

Men studioet hennes ville ha henne tilbake i USA. Nå venter en litt større hendelse i den internasjonale filmverdenen. Vel er TIFF stort for de gjestende, men en Oscar-utdeling tar ofte kaka.