«Game of Thrones»-Amrita er klar for ny hovedrolle

KINOKLAR:?Amrita Acharia (25) spiller sin første hovedrolle i en langfilmen «Jeg er din», som har premiere 16. august. Filmen har et budsjett på åtte millioner kroner og handler om en norsk-pakistansk alenemor.

KINOKLAR:?Amrita Acharia (25) spiller sin første hovedrolle i en langfilmen «Jeg er din», som har premiere 16. august. Filmen har et budsjett på åtte millioner kroner og handler om en norsk-pakistansk alenemor. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Amrita Acharia (25) er for mange kjent som «hun fra Game of Thrones». Nå er hun snart å se som hovedrolleinnehaver i en ny, norsk film.

– Filmen er et kvinneportrett inspirert av regissørens opplevelser som en alenemor, og hennes opp- og nedturer i Oslo på jakt etter kjærlighet, sier Amrita Acharia til Nordlys.

Hun snakker om«Jeg er din», en film hun mener bryter med klisjeer vi ellers er vant med å se i filmer og TV-serier som omhandler flerkulturelle miljøer.

– Da jeg først leste manuset var det veldig ulikt det jeg hadde lest tidligere. Det er en utypisk kvinnelig hovedrolle. Hun er ikke perfekt, gjør rare ting og har ingen grenser. Jeg blir tiltrukket av slike roller som ikke er klisjeer, sier hun.

Spiller mor

– Jeg jobbet tett med regissør Iram Haq for å komme fram til en rollefigur som er norsk-pakistansk, men som alle kvinner kan kjenne seg igjen i. Til slutt har vi endt opp med en film som handler mer om å være kvinne med et vanskelig følelsesmessig liv enn kun det å være flerkulturell, sier hun videre.

En ny erfaring for Amrita som kvinne var å få kjenne litt på hvordan det er å ha barn.

– Jeg har jo ikke barn selv, så det var ganske interessant. Jeg har fått en ny respekt for mødre, og har nok en annen toleranse enn før. Barn er veldig ærlige. Er de slitne, setter de seg bare ned, så man må bare holde de i gang, forteller skuespilleren.

Tromsø fortsatt hjemme

Etter hun var ferdig med videregående skole i Tromsø satte Amrita kursen vestover. Dette var et bevisst valg i en planen om en skuespillerkarriere.

– Jeg gikk ungdomsskole og dramalinja på Kongsbakken. Etter det dro jeg til London, hvor jeg utdannet meg til skuespiller i tre år for å kunne jobbe internasjonalt, forteller hun videre.

Selv om hun ikke bor fast i Tromsø, er det fortsatt her hun føler seg mest hjemme.

– Familien min bor ved Prestvannet. Det er det som er hjemme for meg.

Den nordnorske væremåten er noe hun setter pris på.

– Nordnorsk humor er veldig morsom, og vi er mer direkte her enn i utlandet, mener hun.

Åpnet dørene

Acharia pendler mellom Norge, Los Angeles og England, avhengig av hvor hun jobber. Mulighetene hun får, er mye takket være rollen hennes som tjeneren Irri i den verdensomspennende TV-suksessen «Game of Thrones».

– Serien ga meg en fin plattform, og åpnet dørene inn til USA tidlig i karrieren. Slik får jeg tilgang på auditioner jeg nok ellers ikke ville fått. I tillegg er det kult å ha fått være med på noe som er så episk og stort, forteller Amrita, som kan avsløre at det dukker opp litt av hvert i postkassen som følge av suksessen.

– Serien har en stor fanbase, og her en dag fikk jeg et skikkelig rart dikt i posten med blomster og avsenderen hadde tegnet et bilde av meg. Litt «creepy», men de mener det sikkert godt, sier hun og smiler.

Blir ikke rik

«Game of Thrones» er voldsom populær på verdensbasis. I seriens andre sesong ble Amritas karakter tatt av dage, uten at det er noe hun tenker noe særlig på.

– Jeg hadde ikke så mange forventninger og var bare glad jeg fikk være med i den andre sesongen, forteller hun videre.

Suksessen til serien gjør ikke på noen måte at hun nå lever i økonomisk sus og dus.

– Man blir ikke rik av det om man ikke er superstjerne, så for meg er det viktig å ha andre lidenskaper ved siden av skuespilleryrket. Derfor jobber ved siden av som personlig trener og pilateslærer, og har tidligere vært daglig leder ved et bikramstudio i England.

Det er likevel ingen tvil om hva hun helst foretrekker.

– Når man får muligheten til å jobbe som skuespiller finnes det ingen bedre jobb i verden.

Artikkeltags