– Veldig hyggelig. Jeg har aldri vært der før, så dette er noe jeg gleder meg til, sier Aggie «Frost» Peterson til Nordlys.

Elektronika-scene

Frost – som ga ut albumet Melodica i høst – har spilt en rekke konserter de siste månedene, men den siste tiden har det vært mer stille. Derfor passet henvendelsen fra Danmark godt nå. Det er heller ikke på bakgrunn av konsertene i Norge at Roskilde Festival har bestemt seg for å hente henne nedover sammen med Per Martinsen og Anders Hunstad.

– De har verken lest eller hørt stort om oss før. Bookingbyrået vårt, Atomic, sendte dem musikken vår, og det er på grunnlag av det at Roskilde har tatt kontakt. Det gjør dette ekstra hyggelig, sier hun.

Under festivalen skal Frost opptre på Metropol, et eget telt avsatt til elektronika-musikk.

– Det har vært litt fram og tilbake med datoen, men slik det ser ut nå, skal vi spille 29. juni.

Svært få norske band skal i aksjon under årets Roskilde-festival. Foreløpig er Kaizer's Orchestra det eneste utenom Frost.

The Cardigans, Mew, The Hellacopters og The Sounds er blant de andre skandinaviske navnene, men festivalledelsen kan også skilte med sterke internasjonale band. Coldplay, Blur, The Delgados, Metallica, Iron Maiden (!), Kashmir og ikke minst Queens of the Stone Age er blant artistene publikum får oppleve i år.

Feedback fra England

Gledelig for Frost er det også at responsen fra England har vært god. 27. januar holdt hun konsert i Notting Hill i London.

– Det var helt stappfullt i konsertlokalet til tross for at det var mandag, og vi fikk veldig mye fin respons.

Uka før tok BBC-journalist Paul Thomas turen til Norge, og det endte med tre radioprogrammer i en serie om norsk elektronika-musikk.

Opptakene ble gjort i Tromsø, Oslo og Bergen, og Frost var et av innslagene i serien, der også Geir Jenssen (Biosphere), Rune Lindbæk, Bjørn Torske, Vidar Hanssen (Beat Service) og Röyksopp var blant tromsøværingene som ble presentert og intervjuet.

– De spilte også masse norsk musikk, sier Frost.

Både programmet «The Tromsø Experience» og de to andre fra Oslo og Bergen ligger ute på BBCs nettsider, med pekere til intervjuene og musikken som ble presentert.