Første drypp fra TIFF - dette blir åpningsfilmen

Festivalsjef Martha Otte

Festivalsjef Martha Otte Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Allerede før jul kommer hele programmet. Nå slippes åpningsfilmen og et meget spenstig sideprogram.

DEL

Rekordtidlig i år slipper Tromsø Internasjonal Filmfestival første smakebit fra programmet.

Åpningsfilmen i 2014 blir det svenske familiedramaet «Meg Eier Ingen» av Kjell-Åke Andersson som er basert på den bestselgende boken med samme tittel av Åsa Linderborg.

– Den er rett og slett veldig god, og derfor vil vi ha den som åpningsfilm. Vi får et uromantisert bilde av et forhold mellom en datter og hennes alkoholiserte far, og den er utrolig velspilt, sier festivalsjef Martha Otte.

Basket i fokus

I fjor hadde filmfestivalen et sideprogram dedikert til skatekulturen. I år tar de for seg gatebasket gjennom en dokumentarene «Doin'it In The Park», «Just for Kicks» og «Salaam Dunk», i tillegg til flere filmer som vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

– Dette er en del av vår samtidshistorie og en oppfølging av skateprogrammet i fjor. Vi tar ikke for oss den organiserte delen av sporten, men ser på røttene til gatebasket i New York og over hele verden, sier Otte.

Alt før jul

Festivalen i 2014 arrangeres 13.-19. januar, men i motsetning til tidligere år kommer hele programmet ut allerede før jul.

– Vi ønsker å gi folk bedre tid til å sette seg inn i programmet og gi de muligheten til å planlegge ordentlig, sier Otte.

Alle filmene spilles 10. desember og visningsprogrammet følger etter 20. desember. Selve billettsalget starter ikke før 6. januar.

Artikkeltags