Den profesjonelle filmskaperen Abdel Salam Shehadeh har meldt avbud til Nordisk Ungdomsfilmfestival etter at norske myndigheter nektet to palestinske ungdomsdeltakere innreise til Norge.

Shehadeh var invitert som workshopleder under NUFF, men i solidaritet med Riham Alghazali og Fatema Abuowda fra Gaza, har han bestemt seg for å droppe festivalen.

De to 21-åringene skulle delta under NUFF, som starter torsdag, ved å vise sine filmer og holde foredrag om hverdagen i Gaza, men ble overraskende nektet visum av norske myndigheter.

LES MER: Henne tør ikke norske myndigheter slippe inn i landet

- UDI har ringt oss og bekreftet at de har mottatt anken på denne avgjørelsen, og har uttrykt forståelse for betydningen av en hurtig behandling av saken, sier NUFF-sjef Hermann Greuel.

LES MER: "Dere har det så ille hjemme at vi ikke tør slippe dere inn til oss."

LES MER: – Slipp dem inn!

Mandag arrangeres det folkemøte om situasjonen som har oppstått, og til dette møtet var utenriksminister Jonas Gahr Støre invitert. I går takket Utenriksdepartementet imidlertid nei på vegne av Gahr Støre. Byråd Jonas Stein Eilertsen stiller der som representant fra Tromsø kommune.

Nå meldes det også om flere reaksjoner på visumnekten for de to unge filmskaperne fra Gaza.

- Den internasjonalt anerkjente filmorganisasjonen Shashat, som er vår partnerorganisasjon i Palestina og som står bak de to jentene, vil komme med en uttalelse snart. Visumnekten har selvsagt noe å si for vårt framtidige samarbeid, sier Greuel.