Verdens beste filmfestival med tidenes beste program

Klare for ny festival: Håvard Stangnes, Sandra Indahl og festivalleder Astrid Aure.

Klare for ny festival: Håvard Stangnes, Sandra Indahl og festivalleder Astrid Aure.

Artikkelen er over 3 år gammel

Når Verdens Beste barnefilmfestival skal markere 5-årsjubileum, slipper de tidenes beste program.

DEL

Alt ifølge dem selv, selvfølgelig.

Barnefilmfestivalen Verdens Beste slapp onsdag et omfattende program - med 29 filmer fra 16 forskjellige land.

Åpningsfilmen er svenske «Opp i det blå» av Petter Lennstrand. Festivalen mener selv at filmen, som de beskriver som ellevill, absurd og vanvittig morsom, skiller seg ut fra tidligere åpningsfilmer.

– Vi falt pladask for denne filmen da vi så den på festivalen BUFF i Malmø, og er veldig stolt over at vi sørger for å få vist den for norsk publikum, sier festivalsjef Astrid Aure i en pressemelding.

Fra filmen "Opp i det blå".

Fra filmen "Opp i det blå".

Årets festival er, i likhet med fjorårets, koblet med Internasjonal Uke i Tromsø. Og Verdens Beste holder høy internasjonal profil på programmet.

– Vi er veldig glade for dette samarbeidet med kommunen. I år blir det faktisk en helt ny festivallounge sammen med Internasjonal Uke; Verdens Beste Internasjonale Lounge, i Storgata 108, sier Aure.

Blant annet er det flere filmer fra det japanske studioet Ghibli. Bra for alle som liker animasjon og anime, ifølge Aure.

Både Finlands 100-årsjubileum som selvstendig stat, samt 100-årsjubileumet for det første samiske landsmøtet, markeres med filmvisninger, i tillegg til bidrag fra våre nordiske venner i Sverige og Finland.

Se hele programmet her.

Lørdagen under festivalen vil det være et større arrangement på Aurora kino Fokus, med aktiviteter for barn, og bursdagsfeiring med sang og musikk. Høydepunktet blir etter sigende sing-along til «Frost».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken