Fikk bannskapspris

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Bodøbrødrene i Sirkus Eliassen er tildelt Bannskapsprisen av Mack

DEL

Brødrene Magnus og Erik Eliassen i duoen sirkus Eliassen ble i går tildelt Bannskapsprisen 2011 av Mack Ølbryggeri.

Prisen er en pengepott på 15.000 kroner og tildeles Sirkus Eliassen for å «bruke språket og dialekten sin på en kreativ og fargerik måte.»

Frisk pris

- Det er en frisk pris, og veldig artig at det vi gjør blir lagt merke til, sier Magnus Eliassen til Nordlys Nett.

- Bannskap er jo noe som kan være med på å forsterke det man prøver å formidle, legger den profilerte musikeren til.

Duoen fikk tildelt prisen på en utsolgt konsert på Rock Cafe i Bodø 3. juledag. I sin begrunnelse sier juryen blant annet:

«De har spennende tekster med intelligent og humoristisk innhold, og fremstår som gode forbilder for godt norsk kraftspråk. Juryen har lagt særlig vekt på at Sirkus Eliassen opptrer innenfor hip-hop, en musikksjanger der bruken av engelske låneord er spesielt utbredt.»

- Juryen så spesielt etter mennesker som tør å utfordre grenser med språket sitt, uten at det blir ufint eller unødvendig grovt, sier markedssjef Thomas Eskildsen på vegne av en enstemmig jury.

- Vi har et rikt språk og bannskap er en del av den nordnorske tradisjon, men utfordringen er å balansere det og ikke bruke bannskapet for mye, samtidig som man kommuniserer poengterte poeng,forklarer Eliassen.

Kreativt bannskap

Mack deler ut prisen i forbindelse med sin omdiskuterte nettside bannskap.no som ble lansert tidligere i år.

Bannskap.no har samlet inn mer enn 4.500 banneord fra hele landet. Formålet med nettsiden er å sette fokus på all den gode, kreative bannskapen som befinner seg rundt i landet vårt, som en motsats til de engelske låneordene som preger dagens bannskap blant unge, skriver Mack i en pressemelding.

Sikus Eliassen har gjort seg bemerket med hiten "Hjem Tel Dæ" i år. De er for tiden aktuell med sin nye singel "Opp Ned Bak Frem".

Magnus Eliassen har også markert seg med balladen "Tel dem du e glad i" som han spilte inn i samarbeid med Kråkesølv i etterkant av terroraksjonen 22. juli.

Artikkeltags