En ny vår for NOSO

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Vårprogrammet for Tromsø Kammerorkester spenner fra Kari Bremnes til Barne TV-Astrid.

DEL

- De siste sesongene har orkesteret hatt fokus på å ha et stort spenn og mye variasjon i program, noe som også har ført til en betydelig publikumsøkning for oss, sier programkoordinator i NOSO, Catharina Roos Bilsbak i en pressemelding, i anledning at orkesteret presenterer sitt program for våren 2012.

– Variasjon og enormt spenn er noe som definitivt vil kjennetegne Tromsø Kammerorkester også i årene som kommer. Vi har store ambisjoner og store planer!

- Fra januar til juni vil Tromsø Kammerorkesters musikere være igjennom en sesong med 3 urfremføringer, hele 3 cd-innspillinger, 3 turnéer i Nord-Norge, pop & rock-artister, en visedronning, operaen La Boheme, småsymfoniske konserter og familieforestillinger, sier Roos Bilsbak.

– Vi samarbeider også både lokalt, regionalt og nasjonalt med bl.a KulturHuset, Hålogaland Teater, festivalen No Siesta- Fiesta, Det Norske Solistkor og Det Norske Blåseensemble. Sistnevnte er et nytt bekjentskap for oss og vi gleder oss stort til å bli bedre kjent flere av landets beste blåsere!

Her er vårprogrammet:

Kari Bremnes & TKO – Reåpning av KulturHuset

Sted: KulturHuset Tromsø, Hovedscenen

Tid: Fredag 6.januar kl. 18.30 og 21.00

Vi er med på KulturHusets reåpning og gleder oss til å ta huset i bruk for fullt når vi i løpet av våren flytter inn. Denne konserten spilles sammen med den fantastiske artisten Kari Bremnes. Kari som er fra Svolvær og som tenker at det kanskje er Hurtigruta sin fortjeneste at hun skriver så mange tekster om nettopp det å reise.

Denne fredagen inviteres du til en vakker reise sammen med Kari og Tromsø Kammerorkester.

Les mer om Kari Bremnes

KAMMERORKESTER: Mozart og Webern

Sted: KulturHuset Tromsø, Hovedscenen

Tid: Torsdag 12.januar kl. 19.30

Tromsø Kammerorkester er i toppform og lader opp til siste innspillingsuke på SIMAX. I neste uke går turen til Målselv kirke hvor siste touch og finish legges på CD´en som slippes høsten 2012. Vi gir deg på kveldens konsert et variert program som spenner fra lettbeint og elegant, til heftig og utenomjordisk. Pianisten Dimitris Kostopoulos er fra Bodø, jobber til daglig som pianist i MiN-Ensemblet og er kveldens solist i W. A Mozarts klaverkonsert nr. 13.

LEDER: Kolbjørn Holthe, fiolin

SOLIST: Dimitris Kostopoulos, piano

PROGRAM: Wolfgang Amadeus Mozart, Pianokonsert nr. 13 i C-dur, K.415

Anton Webern: Fünf satze

J. S Bach, Chaconne, fra Partita nr. 2 i d-moll

Mer program kommer

Dyrenes Karneval

Sted: Hålogoland teater, Scene vest

Tid: Lørdag 25.februar kl. 12.00 og 14.00

Pris: 150,- / 100,-. Familiepakke 4 valgfrie billetter = 400,-

Tromsø Kammerorkester inviterer til familieforestillingen ”Dyrenes Karneval” hvor både barn og voksne får bli bedre kjent med dyr og instrumenter. Astrid Haugslet, kjent fra ”Ugler i mosen” på NRK-Super, gir oss et innblikk i dyrenes spennende liv og leven. Bli med oss på en musikalsk oppdagelsesferd!

Forestillingen passer for barn fra 3-4 år og selvfølgelig også for voksne!

Dyrenes karneval fikk sin uroppføring i 1886. Verket er svært populært i dag, men Saint-Saëns forbød fulle framføringer av verket like etter dets premiere, og tillot kun én av satsene, Svanen, stykket for cello og piano, å bli utgitt i hans levetid. Verket består av 14 korte satser hvor hver sats representerer et dyr eller art. Mest kjent er kanskje musikken som beskriver nettopp Svanen.

MEDVIRKENDE: Astrid Haugslett

REGI: Anders Alterskjær

CROSSOVER: Hovedøen Social Club & Tromsø Kammerorkester.

No Siesta, Fiesta!

Sted: KulturHuset Tromsø, Hovedscenen

Tid: Torsdag 15.mars kl. 19.30

Det hele startet med at Sverre Indris Joner reiste til Cuba i 1985 for å studere cubansk musikk.?Året etter landet Sergio Gonzalez på norsk jord. Salsabandet La Descarga så dagens lys året etter det igjen. Med bandet Tango for 3 utviklet Joner en pussig forkjærlighet for kontrafaktsk musikkhistorie – eller; å plante om musikk der den slett ikke hører hjemme. Men dette kunne da gjøres med salsa også? Veien fra Grieg & Brahms til Bendiksen og Book-Jensen var en logisk konsekvens. Så med følgende hypoteser for øyet ble repertoaret valgt fra NRKs platearkiv.

? Hva hvis vi en dag våknet og oppdaget at Norge plutselig lå i Karibien?

? Hva ville skjedd hvis man tok dagens og gårsdagens norske populærmusikk, og flyttet den i tid og sted?

? Hva hvis f.eks. Lynni Treekrem eller Marius Müller forsvant i en tidsmaskin som dukker opp i 1950, i øvingsrommet til den legendariske, cubanske pianisten Peruchin?

? Hva hvis den karibiske øya St. Croix ikke ble solgt av Danmark/Norge til USA, men ble målet for norsk imigrasjon?

Så mange spørsmål, så få svar! Men fantasien var ubønnhørlig satt i sving – og resultatet kan denne uken høres i Tromsø! Ikke la denne konserten gå fra deg!

SYMFONISK: Haydn Skapelsen

Sted: Ishavskatedralen

Tid: Onsdag 28.mars kl. 19.30 og Torsdag 29.mars kl. 19.30

En vakker, dramatisk og mektig start på påskeferien!

Vi er veldig glade for å kunne gi Tromsø-publikummet en påskekonsert av de store! Joseph Haydns kirkemusikalske verk, Skapelsen, ble for Haydn en stor triumf i året 1798, og verket holder sin popularitet den dag i dag.

Med oss for anledningen er Det Norske Solistkor, Det Norske Blåseensemble og den internasjonalt anerkjente dirigenten Herbert Böck.

Dette er et gledelig gjensyn for oss, da mange kanskje fortsatt husker vårt forrige samarbeid med Solistkoret og Böck som var våren 2010 med Mozarts Requiem.

DIRIGENT: Herbert Böck

CROSSOVER: Vårens vakreste!

Sted: KulturHuset Tromsø, Hovedscenen

Tid: Fredag 13.april og lørdag 14.april

Vårens vakreste konsert hvor damene står i fokus!

Med eget husband og Tromsø Kammerorkester i ryggen skal kapellmester Fred Glesnes lede fire av Norges popdronninger og lose deg igjennom noe som garantert blir en festkveld!

MED: Anneli Drecker, Christel Alsos, Maria Haukaas Mittet, Aggie Peterson, Susanna Wallumrød

Musikalsk leder og arrangør av musikk: Fred Glesnes

HUSBAND: Stein Medby, gitar

Tore Nedgård, tangenter, Kjetil Dalland, bass, Ole Morten Indigo Lekang, trommer

KAMMERORKESTER: Hellstenius, Shostakovich og Szilvay

Sted: Verdensteateret

Tid: Torsdag 19.april kl. 19.30

Dette blir et kinderegg av en konsert: To urfremføringer på samme konsert, og Shostakovichs Kammersymfoni!

Henrik Herresthal er en av Norges mest sentrale komponister av ny musikk og har på bestilling fra TKO skrevet verket. Peter Herresthal har hatt en omfattende karriere og har samarbeidet med de fleste sentrale samtidskomponister. Peter Szilvay er Bodø Sinfoniettas nye kunstneriske leder fra høsten 2012 og vil på denne konserten også urfremføre sin nye komposisjon for strykere.

SOLIST: Peter Herresthal, fiolin

DIRIGENT: Peter Szilvay

PROGRAM: Henrik Herresthal, Konsert for fiolin, elektronikk, slagverk og strykere – urfremføring!

Dimitri Shostakovich, Strykekvartett nr. 110, arr. Rudolf Barshai

Peter Szilvay, urfremføring av nytt verk

Neograss – CD-release og konsert

Sted: Studenthuset DRIV

Tid: Torsdag 26.april kl. 20.00

Medvirkende: Neograss, Tromsø Kammerorkester

I februar spilte Tromsøbandet Neograss inn CD sammen med TKO og nå slippes skiva!

Neograss har begge beina godt plantet i den amerikanske bluegrasstradisjonen. I tillegg bringer de inn elementer fra både britisk progrock og 70-talls rock. De gav i 2011 ut deres andre EP “Smokey Reeds the Bandit”, som en hyllest til Jerry Reed som lagde kjenningsmelodien “East Bound and Down” til filmen “Smokey and the Bandit”.

17.maikonsert på Rådhuset

Sted: Rådhuset

Tid: 17.mai

Tradisjonen tro er Tromsø Kammerorkester med på kommunens markering av 17. mai i Rådhuset.

Vi stiller med musikalske perler fra den nasjonalromantiske æraen.

Genier: En Midtsommernatts drøm

Sted: Tromsø Domkirke

Tid: Fredag 1.juni kl. 19.30

Artikkeltags