Terningkast 5: Denne filmen må du se på kino for at gørret skal bli best

Artikkelen er over 4 år gammel

Nordlys' begeistrede anmelder mener Død Snø 2 er best på det store lerretet.

DEL

«Død Snø 2» byr på overraskende «moden» humor og tettpakka zombiemoro fra start til slutt.

Vi plukker opp der nummer en sluttet. Det er bare Martin (spilt av Vegar Hoel) igjen av vennegjengen som dro på den fatale hytteturen, men oberst Herzog vil ikke la Martin slippe unna. I kampens hete, mister Herzog sin høyre hånd og Martin krasjer bilen. De som har sett film nummer en, vil huske at det var Martin som ble bitt og valgte å sage av sin høyre arm med en motorsag den gang.

Vel, det går som det må gå. Legene på sykehuset syr på Herzogs arm på Martin. Så følger selvsagt den gamle legenden om at hvis du får en transplantasjon en kroppsdel fra f.eks. en morder, så blir du morder selv. Martin blir riktignok ikke nazist eller zombie, men naziarmen lever sitt eget liv, på godt og vondt.

I «Død Snø 2» har nazizombiene fått tilbake gullet sitt, men nå skal de gjennomføre Hitlers siste ordre om å utslette befolkningen i Talvik. Martin får kontakt med den amerikanske «Zombie Squad», som kommer til Nord-Norge for å hjelpe, og med kreftene i Herzogs arm på deres side, bygger det seg opp til et episk oppgjør.

Du trenger ikke å ha sett den første filmen, for å se denne. Det er rikelig med tilbakeblikk. Dessuten må du ha mage til å komme deg gjennom utallige scener med kreativt bruk av tarmer, barn som sprenges, handikappa som blir drept på brutalt vis og utallige liter blod som spruter overalt.

Selvsagt er det hele så absurd at det er lov å le, og lett er det også. Mitt problem med Wirkola har som regel vært den utrolige barnslige, «guttehumoren», men i «Død Snø 2» er den spredd ut på et vis som funker også for meg. Joda, litt nekrofili, en stereotypisk homo og spy har sneket seg inn, men det er fremdeles ganske langt over humornivået fra f.eks. den siste «Kill Buljo» filmen. Den fysiske humoren er i alle fall upåklagelig.

I sin helhet fungerer filmen veldig bra. Historien og driven i filmen sitter som den skal, og det rekker aldri å bli for absurd eller kjedelig. Personlig savner jeg litt flere skvette-ut-av-stolen-scener, men dette er virkelig pirk.

«Død Snø 2» er ekstremt underholdende og vel verdt en tur på kinoen. Den bør sees på det store lerretet for at gørret skal ytes størst rettferdig.

Rikke Lange

«Død Snø 2» er ekstremt underholdende og vel verdt en tur på kinoen.

Artikkeltags