– Debatt er et kvalitetstegn

Artikkelen er over 15 år gammel

– Debatt er et kvalitetstegn, mener redaktør Hans Tore Bjerkaas i NRK Troms og Finnmark.

DEL

Han synes det er artig at Norsk rocks historie skaper debatt, og er ikke overrasket over det han kaller «akersgatefenomenet.»

– Debatt er en av de viktigste kriterier for suksess, og at det nå er mye rock'n' roll rundt serien, er et kvalitetstegn, sier redaktør Bjerkaas.

– Viktig program

Han mener at debatten viser at dette er et viktig program og at det blir lagt vekt på hva som faktisk blir sagt i serien.

Han mener imidlertid at kritikken om at Norsk rocks historie er produsert i Nord-Norge er helt på siden.

– Dette er et såpass ambisiøst prosjekt at vi måtte vente at det ble kontroversielt. Noen vil alltid føle at de ikke har blitt tilbørlig omtalt i programmet, sier Hans-Tore Bjerkaas.

Tøv

Debatten om det nordnorske språket i serien mener imidlertid Bjerkaas er «tøvat».

– Dette er et akersgatefenomen, og det overrasker meg ikke. Heldigvis er jeg glad for at de beste kommentatorene har omfavna serien, sier han.

At musikksjefen i NRK P3 kritiserer den nordnorske fortellerstemmen mener Bjerkaas er en mening som er legitim å ha. Håkon Moslet gikk i går ut i NRK og understreket at han er positiv til serien.

Kjente holdninger

– Men nettopp det å kritisere en nordnorsk fortellerstemme er det jeg mener er et akersgatesynspunkt de kunne spart seg. Dette er holdninger jeg kjenner igjen fra da jeg jobba med å bestemme fjernsynsproduksjoner, sier Bjerkaas som er tidligere programdirektør i NRK.

– Først og fremst synes jeg det er veldig artig at det har oppstått debatt omkring programmet. Og historieskriving er ikke et objektivt fenomen, sier Hans-Tore Bjerkaas.

Artikkeltags