Mammon og Mosli vant Emmy: – Det er helt surrealistisk

Cecilie Mosli på settet for første sesong av «Mammon». Det er sesong to, der Mosli regisserte tre episoder, som i natt vant Emmy-prisen for Beste internasjonale dramaserie.

Cecilie Mosli på settet for første sesong av «Mammon». Det er sesong to, der Mosli regisserte tre episoder, som i natt vant Emmy-prisen for Beste internasjonale dramaserie.

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag morgen: Cecilie Mosli våkner opp og har vunnet Emmy-pris. Tirsdag kveld: Moslis episode av «Grey's Anatomy» sendes på TV2.

DEL

NRK-serien «Mammon 2» vent natt til tirsdag Emmy for Beste internasjonale dramaserie. Det er første gang i historien en norsk TV-serie vinner denne prisen.

– Det føles helt surrealistisk. Helt surrealistisk. Jeg sliter ennå litt med å tro det, stråler Cecilie Mosli gjennom telefonrøret fra NRK på Marienlyst.

Da hun la seg mandag kveld hadde hun ingen forhåpninger om at serien – der hun altså hadde hovedregi i sesong én, og regisserte tre episoder i sesong to – skulle ta hjem noen pris.

– Vi vurderte å holde oss våkne. Men det var jo mandag, og vi tenkte ikke at sjansen var så stor, da...

Men vant gjorde de, og Mosli gir ære til de to serieskaperne, brødrene Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen.

Hyller skaperne

– Dette er deres hjertebarn, de har jobbet grundig og solid med dette siden 2004. Det er de som har satt sammen oss i teamet under dem, det er de som har turt å være ambisiøse. Denne prisen er et stort klapp på skuldra til dem, sier Mosli.

«Mammon»-regissør Mosli: - Jeg har MS

Mosli beskriver «Mammon» som en serie med mange internasjonale kvaliteter – noe responsen også har vist.

– Vi fikk veldig god respons i Norge, men kanskje enda mer i utlandet. De elsker serien i USA, og er helt vill etter den i England, for eksempel, sier Mosli.

Mosli mener at Emmy-prisen befester norsk TVs standing internasjonalt.

– Statusen til norsk TV er veldig god nå. Og jeg håper denne prisen, og det arbeidet Gjermund og Vegard har gjort, fører til at flere tør å strekke seg langt.

– Men er «Mammon» heeeelt ferdig nå?

– Hehe – ja. «Mammon» er et lukket kapittel. Så vidt jeg vet, i alle fall!

MAMMON: - Sist gang var det en litt umenneskelig jobb

Grey's i dag

«Mammon» er også grunnen til at Mosli har fått jobbe som regissør for internasjonale TV-serier. Tidligere i år var hun blant annet i LA og regisserte en episode av «Grey's Anatomy».

Og det viser seg at denne tirsdagen er ekstra spesiell for Mosli. For i tillegg til en aldri så liten Emmy-pris:

– Grey's-episoden min vises på TV2 i dag! Alle må se! Det er så stas!

– Ble den bra?

– Ja, jeg er kjempefornøyd, smiler Mosli.

Det har selskapet bak «Grey's Anatomy» tydeligvis også vært – for Mosli skal tilbake til USA til våren.

– Shondaland, produksjonsselskapet, holder på å lage en ny serie – «For The People». Jeg skal regissere en av episodene i første sesong. Det er utrolig gøy, sier en fornøyd Mosli.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken