Indiestorheter til Buktafestivalen

DEL

Skotske Franz Ferdinand skal spille på Buktafestivalen kommente sommer. Det forteller festivalen mandag formiddag.

Bandet, som står bak megahiten «Take Me Out», har solgt over tre millioner plater verden rundt, og har diverse priser og prisnominasjoner bak seg.

«Det kritikerroste Glasgow-bandet blander indierock, postpunk, new wave og disco til et unikt, dansbart og ekstremt fengende uttrykk – perfekt for et feststemt festivalpublikum. Fra monsterhitten «Take Me Out» kom ut i 2004 har den hatt voldsom rotasjon på radio og strømmeplattformer, samt massiv bruk i diverse spill og TV-serier, noe som har ført til at albumet den er hentet fra, figurerte på listene her i Norge flere år etter slippdato,» skriver Bukta i en pressemelding.

- Franz Ferdinand er et formidabelt kult liveband som har gitt ut en rekke fascinerende plater, som alltid imponerer meg like mye hver gang. De er et band jeg er veldig glad i og som jeg hørte veldig mye på i studietiden og som jeg fortsatt har store forventinger til når de kommer med nye greier, sier festivalsjef Lasse Pettersen til Nordlys.

- Få band er så grenseoverskridende, uforutsigbare og fengende på samme tid.

Franz Ferdinand slapp i februar 2018 albumet «Always Ascending», til generelt gode kritikker.

- Og så må det nevnes at debutalbumet deres, «Franz Ferdinand», må være et av tidenes beste drbutalbum, legger Pettersen til.

(Monsterhiten «Take Me Out» har for øvrig fine 251.000.000 avspillinger i Spotify.)

I tillegg til Franz Ferdinand spiller foreløpig følgende artister på Buktafestivalen 2019: Weezer, Kvelertak, Helldorado, Dunbarrow, Virkelig, Lucifer.

Artikkeltags