Bluegrass og dinosaurer

Fra venstre: Emil Bekkevold og Tore-Morten Andreassen fra Neograss. Håvard Stangnes (t.h.) er kommunikasjonssjef i TIFF.

Fra venstre: Emil Bekkevold og Tore-Morten Andreassen fra Neograss. Håvard Stangnes (t.h.) er kommunikasjonssjef i TIFF. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Tore Morten Andreassen har alltid vært fan av leirmonsterfilmer. Nå har han komponert musikk til «The Lost World» – den første monsterfilmen med stoppanimasjon.

DEL

Filmen, som åpner Stumfilmdagene 2011, handler om en ekspedisjon som reiser av gårde for å finne fortidens monstre i Sør-Amerikas jungel. 1 time og 40 minutter varer filmen. Like lenge varer musikken – en avantgarde miks av bluegrass, progrock og trash metal fra bandene Neograss og Defender. Ikke overraskende spiller Tore Morten Andreassen i dem begge.

– Det blir til sammen sju musikere som spiller. Og det blir temmelig improvisert, det er det som er så spennende, sier Andreassen.

Øvrige filmer er:

«Metropolis» – Fritz Langs ikoniske fremtidsdystopi. Musikk: Cleaning Women, Nasra, Gudmund Østgård og Ivan Afanasyev.

«The Cook» – klassisk komikk for hele familien. Musikk: DU Music.

«The Kid Brother» – en actionfylt komedie som passer for store og små. Musikk: Ben Model.

«Den andalusiske hund» – en surrealistisk klassiker med tre unike lydspor fra Ben Model, Lovecult og Mara & Gaute.

– Vi viser kortfilmen tre ganger med tre ulike lydspor og lover tre unike opplevelser, sier kommunikasjonssjef i TIFF, Håvard Stangnes.

Før hver film vil det for øvrig vises norske reklamefilmer fra 1920-tallet. Passe politisk ukorrekte, sådanne.

Artikkeltags