Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Jervås er død

Artikkelen er over 6 år gammel

Bjørn Jervås døde onsdag ettermiddag etter lengre tids sykdom, 51 år gammel, skriver Avisa Nordland.

Jervås var en drivkraft i rockemiljøet i Bodø gjennom tre tiår.

Han startet opp med musikk i 1977; da var det hovedsakelig punkrock det gikk i. Hans siste band, Manna, ga ut Norges første norskpråklige reggaealbum "Salma" (Smart Patrol Records).

Jervås spilte i band som: Hjertesvikt AS, Snowcats, Karaoke Kids, Irie Darlings,Busta Ofte og Manna.

Inspirerte mange

- Han var først og fremst en punkrocker, men det er nok det mer poppete Snowcats jeg husker han best fra. Jervås var også en ivrig arbeider på Gimle og i musikkmiljøet i Bodø, der han påvirket mange ungdommer til å starte sitt eget band, beskriver ANs mangeårige musikkjournalist Rune Slyngstad.

Jervås var en viktig mann på mange områder.

- Han var en stor musikkprofil og det har han vært hele tiden. En musikkprofil som har inspirert mange, men som også utøvde bra musikk selv, fastslår Slyngstad.

Reggae-veteran

I tillegg var han med i mange andre prosjekter, som Big Bam Boo (coverlåter av 1-2-6 i reggaeversjoner), Rognan Håndballag og 20th Century Propeths. Han samarbeidet også med Tungtvann.

I januar 2010 stilte Jervås opp som medlem i koret Team Joddski i TV 2-programmet Det store korslaget.

Bjørn Jervås var også i mange år (styremedlem fra starten i 1979) med i styret av Bodø rockeklubb, og han startet nåværende X Rockeklubb i 1997. I tillegg jobbet han som leder for avdeling Nord i Norsk Rockforbund.

Når det gjelder reggae, må Bjørn Jervås sies å være den definitive veteran i Norge, da det neppe er musikere som har hatt lengre sammenhengende fartstid innen denne sjangeren enn ham her til lands. Bjørn Jervås var også med sitt daværende band, Irie Darlings, på Jamaica i 1994, og spilte inn et album. Dette var etter at en single – "Babylon Fall", utgitt på det jamaicanske selskapet High Times hadde nådd 11. plass på X-News "Top Twenty". Dette albumet var produsert av Earl Chinna Smith, gitarist bl.a i the Wailers og Melody Makers.

Ved siden av musikken, tok Jervås utdannelse i Forsvaret, der han jobbet som befal i 9 år. Siden 1996 har han arbeidet med vanskeligstilt ungdom.

Han hadde også en interesse for historie, og var bidragsyter og konsulent på flere bokutgivelser om 2. verdenskrig.

Kilde: Wikipedia