1) Endre Lund Eriksen (f. 1977)

Pitbull-Terjes far er prisbelønt for sine populære barnebøker, og sågar filmatisert. I 2010 fikk han kulturprisen i fødebyen Bodø, men han bor (puh) fortsatt i Tromsø. Han fikk også skolebibliotekarenes litteraturpris for 2010. Lund Eriksen ga i år også ut en ny bok i serien om Pitbull-Terje, nemlig Pitbull-Terje på sporet av den tapte far. Boka er nå trykket opp i 10.000 eksemplarer. Og ikke nok med det: hans ungdomsroman Super fra i fjor er nå solgt til Danmark, Tyskland, Nederland og Frankrike.

2) Ingvild Holvik (f. 1976)

Bergens-jenta Ingvild Holvik er utdannet fra forfatterstudiet i Tromsø, og har valgt vår by som sin forfatterbase. I fjor fikk hun Brage-prisen for sin oversettelse av Attila Bartis’ Stillheten. I år kom debutromanen Lykkefeltet ut. Den handler om en dysfunksjonell familie, og har fått gode kritikker i blant annet Dagbladet. Hun har «en distinkt forfatterstemme» og «skriver med vidd og autoritet», slår avisa fast. Holvik har også engasjert seg for å få litteraturhus til Tromsø.

3) Knut Smistad (f. 1938)

Den folkekjære humoristen og forfatteren fra Narvik la i 2010 siste hånd på det fjerde «heftet» (som han selv kaller det) i fembindsserien som portretterer Tromsøs bydeler gjennom enkeltpersoners skjebner ispedd nyere historie. I 2010 kom Venner i Nøden, en sterk historie om hvordan to markante skikkelser i Tromsø – Bjarne Michalsen og Bjørn Røst reiste seg fra alkoholens skraphaug. Boka viser også livet i Sjøgata i vår nære forhistorie. Boka går allerede som varmt hvetebrød i byens bokhandlere, ifølge ryktene.

4) Morten Wintervold (f. 1981)

Den unge poeten har allerede rukket å gi ut fire diktsamlinger. Den siste (Oldemor, du er med barn) kom i fjor. I år har han ikke gitt ut noe, men har markert seg på andre områder. Han var sentral i suksessen til Ordkalotten 2010 som kunstnerisk ansvarlig og medforfatter av forestillinga Olsens ballettinstitutt. Sammen med Sigbjørn Skåden tok Wintervold også ansvar for «Sørområdesatsinga», et forsøk på å gi noe tilbake til de som har gitt oss Nordområdesatsinga. Tre ukers observasjoner i telt i Oslo og omegn skal etter planen bli til noe litterært etter hvert.

SLIK STEMMER DU:

Send sms til 2005. Kodeordene er:

Endre Lund Eriksen: NLFORFATTER 1

Ingvild Holvik: NLFORFATTER 2

Knut Smistad: NLFORFATTER 3

Morten Wintervold: NLFORFATTER 4

Hver stemme koster tre kroner.