Årets band/artist

Vishnu er et av de nominerte bandene. De slo gjennom for alvor med Zoom-seier i 2005, fulgte opp med bra by:Larm-innsats, og har lagt Tyskland for sine føtter.

Vishnu er et av de nominerte bandene. De slo gjennom for alvor med Zoom-seier i 2005, fulgte opp med bra by:Larm-innsats, og har lagt Tyskland for sine føtter. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Her er de nominerte, og slik stemmer du:

DEL

1) Vishnu

Vishnu er kjærlighetens gud i hinduismen. Nå har en inkarnasjon fra Tromsø/Kattfjorden med samme navn inntatt rockescenen. De slo gjennom for alvor med Zoom-seier i 2005, fulgte opp med bra by:Larm-innsats, og har lagt Tyskland for sine føtter. Nå står hjemlandet for tur med den rykende ferske debutplata Outskirts of Love. Madrugada-fans vil kjenne seg igjen i lydbildet, all den tid Frode Jacobsen sammen med Alexander Kloster-Jensen (Ricochets/My Midnight Creeps) har stått for produksjonen. Vishnu består av Tor Thomassen, Tom Hansen, Eigil Moe Johansen, Olav Solvang og Stian Grønbech.

2) Violet Road

Det er vanskelig å komme utenom Rundberg-slekta når man skal diskutere musikk fra Troms(ø). Violet Road er intet unntak. Bandet som begeistret hele IDOL-Norges Jan Fredrik Karlsen såpass at han endte opp som manageren deres, består av fire blad Rundberg fra Kåfjord (Hogne, Halvard, Herman og Håkon), og supervokalisten Kjetil Holmstad-Solberg (som i manges øyne overgår manager Karlsens wonderboy Kurt Nilsen). 2010 kan bli stående som året det virkelig tok av. Singelen «Crazy as can be» fra den kommende plata (som gis ut på Sony) gikk rett inn på topp 10-lista på iTunes. Nå står Norge og verden for tur for det melankolsk-melodiøse bandet.

3) Heidi Solheim

2010 var året da Heidi Solheim (og Pristine) ble norgesmester i blues. Og det var året da Solheim (opprinnelig fra Øverbygd) ble hyllet av hele Tromsøs Jørn Hoel i det som enten var et velregissert PR-stunt, eller et utslag av ektefølt entusiasme. Uansett skrev Hoel en spontan anmeldelse av Solheims konsert på Herr Nilsens konsertpub i Oslo.

– Jeg mener at verden er sinnsyk hvis ikke denne damen og bandet blir oppdaget, sa Hoel.

Nå satser uansett den rocka jenta med den solide utdanningen og det karakteristiske røde håret hardt på egen solokarriere.

4) Röyksopp

Elektronika-duoen Torbjørn Brundtland og Svein Berge i Röyksopp trenger neppe noen nærmere presentasjon. Helt siden låta «Eple» i 2001 har de spist kirsebær og annen frukt med de store. I 2010 ga Tromsø-gutta med MTV-awards, Alarmpriser og Spellemannspriser på samvittigheten ut det litt dypere og nedpå oppfølgeralbumet Senior (med låttitler som «The Alcoholic» og «The Drug») som kontrast til fjorårets gladpsykedeliske Junior. Et definitivt høydepunkt i år var konserten på Akershus festning med legenden Jean Michel Jarre foran 15.000 publikummere.

SLIK STEMMER DU:

Send sms til 2005. Kodeordene er:

Vishnu: NLBAND 1

Violet Road: NLBAND 2

Heidi Solheim: NLBAND 3

Röyksopp: NLBAND 4

Hver stemme koster tre kroner.

Artikkeltags