Åpnet rockenaust med Violet Road og Kiss

Artikkelen er over 8 år gammel

Men barna i Kulturbarnehagen hadde vansker med å finne presangen. Den var rett og slett for stor. SE BILDENE

DEL

En spent ungeflokk leitet så å si over hele barnehagens uteareal uten å oppdage gaven fra Eksportutvalget for fisk (EFF) og Bukta. Den presenningsinnpakkede gaven var for stor til å bli lagt merke til. Men da gaven høytidelig ble overrakt av Anne-Grete Skavhaug fra EFF manglet det ikke på ivrige hender som ville hjelpe til med å pakke opp. Inni skjulte det seg et helt unikt byggverk som Kulturbarnehagen nok er alene i verden om å eie – et ekte rockenaust.

Fantastisk gave

– Dette er fantastisk artig for barnehagen og vi er svært stolte over å kunne utvide utearealet med en så flott gave, sa en rørt daglig leder i Kulturbarnehagen, Birgitta Czyz.

Rockenaustet ble bygget tidligere i år. Designet av publikum var det en del av EFFs samarbeid med Buktafestivalen. – Vi bestemte oss raskt for at dette spesielle naustet ikke kunne gå til spille. Det måtte gis til et godt formål. Helst ett hvor unge, kommende rockere fikk nytte av det. Da var Kulturbarnehagen, hvor de har et så bra fokus på sang og musikk, et naturlig valg, forteller Skavhaug.

Violet Road vs. KISS

Før rockenaustet ble avduket hadde barna vært gjennom et langt program. Først fikk de selv tilberede en skikkelig fiskemiddag under det kyndige oppsynet til kokk Børge Kjellmo. Deretter var det duket storfint rockebesøk fra de glade rockerne i Violet Road. De varmet opp store og små før minifestivalens headlinerne inntok barnehagens koselige scene – barna selv. De sto for en variert og svært underholdende musikalsk program som spente fra Fader Jakob til ekte rock fremført av et 15-barn stort KISS-coverband.

Om gutta i Violet Road lot seg skremme av den kommende konkurransen vites ikke, men de var fornøyd med besøket.

– Det er klart vi koser oss. Dette er både de hardeste kritikerne og det beste publikummet som er, smilte Herman Rundberg.

Artikkeltags