Åpent atelier på Kysten

Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Det kreative kollektivet ved Troms fylkeskultursenter rommer nå 20 kunstnere. BILDER:

DEL

Det er de fire kunstnerne Liv Bangsund, Silvia Martinez, Birgith Widsteen og Marita Isobel Solberg som har flyttet inn i det nye atelieret som er en del av Troms fylkeskultursenter som går under navnet Kysten.

– Dette var noe vi trengte, og vi ønsket å tilby denne typen atelier, sier daglig leder ved Troms fylkeskultursenter, Stein Erik Hansen. Han likte det han så i går kveld.

– Spennende og bra. Jeg ser fram til fortsettelsen og har stor tro på dette, sier Hansen.

Gleder seg

De fire kunstnerne ser fram til å få bruke lokalene til det de er beregnet til.

– Vi har pusset opp lokalene. Det begynte vi med i september. Derfor er det godt å være ferdig med det nå. Vi ser fram til å kunne bruke lokalene og jobbe med det som vi kan. I tillegg kan de som ønsker komme på besøk, sier Birgith Widsteen som legger til at de kommer til å ha et rom til disposisjon for kunstnere som er på reise.

– Dersom det kommer noen hit til Tromsø for en kort periode kan de låne et rom i atelieret, sier hun.

Utveksler kunnskap

De mener det er viktig at de nå er blitt en del av Kysten.

– I dette huset er det nå samlet over 20 kunstnere, sier Liv Bangsund.

Det nye atelieret er for nye kunstnere.

– Etter hvert vil det bli aktuelt at de får flytte nedover i etasjene. Toppetasjen er ment til de nye. Det er viktig at de har et sted å jobbe fra, sier han.

– Dette er en stor dag for oss. Vi er utrolig glade for at atelieret nå er ferdig, sier Liv Bangsund, Silvia Martinez, Birgith Widsteen og Marita Isobel Solberg.

Artikkeltags