Terningkast 6: Amatørgenialt

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Les anmeldelsen av MIMAS jubileumskonsert.

DEL

Universitetskoret Mimas inviterte til 10 års jubileumskonsert, og ga oss en opplevelse man ikke trodde det var mulig at et amatørkor, danseelever og musikkstudenter var i stand til å prestere.

Med utsøkt hjelp av de tre solistene, ble dette en av de allerede beste koropplevelsen jeg har hatt i Tromsø- og det er ikke få. Det er nesten utrolig at det er mulig å skape noe slikt her. Men så er det da også Ragnar Rasmussens ektefødte «barn» det er snakk om.

Dette ble en konsert man kan presentere nesten hvor som helst, så perfekt gjennomført var den. De eldgamle tekstene fra 1300-tallet har en spennvidde i sin handling, og en musikk som stiller så store krav til sangerne og musikerne, at det kan ende med knall og fall om man tar de feile stegene. Men fra første kraftfulle tone, ble jeg klistret til stolen, lot meg blende av både kraftig lys og perfekt samspill mellom de 50 koristene og musikerne gjemt i orkestergraven.

Dette var perfeksjonisme av ypperste klasse, slik (nesten) bare Ragnar Rasmussen er i stand til å skape. Jeg glemmer heller ikke de tre utsøkte solistene, med Birgitte Christensen i spissen som troppet inn i siste liten. Henne fantastiske arie til slutt en sjelden man hører fra en scene.

Det ble en konsert helt uten dødpunkter. Her handlet det om kjærlighet, naturen, sjalusi, forførelse, lyst og synd, arrangert på en måte som minnet om en stor operaforestilling utført av et ensemble man ikke skulle tro bare var amatører og det med en «frekkhet» til slutt av «Inside 1», et unge metal heavy band, som fikk publikum til å juble.

Ærede jubilanter, dette var kort og godt strålende. Og applausen ville nesten ingen ende ta.

Artikkeltags