I dag ble Roger hedret med Nordlysprisen etter innsats gjennom flere tiår

Artikkelen er over 1 år gammel

Årets Nordlysprisvinner er musikeren Roger Ludvigsen.

DEL

Under åpningskonserten til Nordlysfestvialen ble også Nordlysprisen delt ut.

Det var Roger Ludvigsen som fikk Nordlysfestivalens nye statuett under åpningskonserten i kveld, melder Nordlysfestvialen i en pressemelding.

I tillegg til en flott statuett mottok også Ludvigsen en pengepremie på 50.000 kroner gitt fra Bladet Nordlys.

- Det er en stor glede og ære å få Nordlysprisen for 2019. Det varmer virkelig at Nordlysfestivalen valgte meg til å motta denne prisen for i år, og det er en stor inspirasjon til å holde på med musikken min, sier vinneren.

- Jeg har jobbet med 8-9 av de andre prisvinnerne, så jeg er kjempestolt over å havne i det fine selskapet. Jeg fikk vite om tildelingen, midt i turneen vi er på med Beaivvas, så det har vært vanskelig å holde det hemmelig. Jeg er dessverre ikke i Tromsø når prisen deles ut, siden vi spiller i Bodø samme kveld. Jeg får feire litt med mine venner her. Min gode venn, Marie Vangen stiller opp på utdelingen.

Her er juryens begrunnelse:

- Årets prisvinner har vært en viktig bidragsyter i norsk musikkliv i flere tiår. Som musiker og komponist har vinneren deltatt på en rekke CD-innspillinger med norske og utenlandske artister. I tillegg har vinneren turnert over alt og kan med rette kalles en verdensmusiker.  Han har spilt med bl.a. Mari Boine, Elisabeth Andreassen, Geirr Lystrup, Inga Juuso, Anneli Drecker, Steinar Albrigtsen, Jonas Fjeld, Nils Petter Molvær, Jan Gunnar Hoff, Brazz Brothers og Sidsel Endresen. Prisvinneren var med og startet det første norske samiskspråklige rockebandet på 70-tallet - og var også med på det første stykket som ble satt opp på Beaivvas Sami Teahter. Som komponist har vinneren skrevet musikk for hele 10 spillefilmer og en rekke teaterstykker. Vinneren er gitarist og perkusjonist. Prisvinneren er født i Alta og bor nå i Kautokeino.

Juryen består av Lillian Grethe Jensen (faglig leder ved musikkonservatoriet), Per Inge Jensen (representant for Creo) og Bjørn Andor Drage (representant for Nordlysfestivalen).

Artikkeltags