ALTA (Nordlys): Ringo Starr og Paul McCartney skal etter sigende ta del i arrangementet som blir en hyllest til "dagen som forandret Amerika". 9. februar 1964 opptrådte Beatles på legendariske Ed Sullivan Show. Det blir regnet som det store gjennombruddet for Beatles i USA.

- Det er Liverpool by som arrangerer markeringen og vi har spilt flere ganger under Beatles-festivalen der, sier Vegard Johansen. Han spiller i The Norwegian Beatles som har spesialisert seg på å spille coverlåter av det kjente Liverpool-bandet.

Nordnorske favoritter

Han forteller til Nordlys at de også har spilt på flere festivaler i England og USA de siste ti årene og tror det kan være derfor nettopp de er plukket ut som ett av 50 band fra 50 forskjellige land.

- Vi har vært i mange år på Beatleweek-festivalen i Liverpool for å spille på klubbene og scenene der Beatles hadde sine første konserter. De senere årene har vi prioritert å spille på festivaler i USA. Derfor er det stort for oss å få en slik anerkjennelse av jobben vi gjør, sier Johansen.

Kanskje kommer kongene

Det skal også være et stort TV-program der mange internasjonalt kjente artister skal spille Beatleslåter. Likevel tør ikke bandet håpe på å kunne få spille med heltene sine.

- Det anser jeg som helt usannsynlig. En ting er at det skal være konserter over store deler av byen på mange veldig kjente scener. Bandet får dekket oppholdet i New York. Overskuddet på arrangementet skal gis til et veldedig formål så bandene får ikke honorar.

- Vi synes det er helt greit. Å ha spilt på Times Square blir en fin referanse for oss å ha på CV'en, flirer bassist Kjetil Linnes.