Advokat «Elvis» lager musikkvideo

LAGER MUSIKKVIDEO: TAkket være regissør Christian Caspersen (forann t.v.), prosjektmanager Daggi og  sin barsjef Stian Evensen er tromsøavdokat og countryartist Bengt Pedersen i ferd med å realisere drømmen - å lage en musikkvideo.

LAGER MUSIKKVIDEO: TAkket være regissør Christian Caspersen (forann t.v.), prosjektmanager Daggi og sin barsjef Stian Evensen er tromsøavdokat og countryartist Bengt Pedersen i ferd med å realisere drømmen - å lage en musikkvideo.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Filmpremiere på Målselv Countryfestival

DEL

På dagtid jobber Bengt Pedersen som advokat i Tromsø, på fritiden er han countrymusiker. Venner kaller ham «Elvis», ikke bare fordi han var Pedersens store idol.

Søndag var countryadvokaten i ferd med å realisere en drøm – å lage musikkvideo til en av låtene på cd-en «Pieces of my Life». Cd-en ble spilt inn i countryhovedstaden Nashville, USA, i 2006. Året etter var sangen «When these days are through» utfordrer på norsktoppen.

Vanvittig tempo

– Jeg har lenge ønsket å lage musikkvideo til «When these days are through», men det å promotere seg selv som musiker i tillegg til heldagsjobben som advokat og familie?. Vel, fort har toget ikke gått, selv om det har kostet ufattelig mye tid og krefter, sier Bengt Pedersen.

Så kom Daggi, fra K-entertainment Incorporated, til Tromsø. Daggi, alias Dag Jørgen Helling, ble Pedersens prosjektmanager og countryadvokaten kunne endelig si farvel til lokførerjobben.

– Når ballen er spilt, må spillerne springe – til kampen er over, slik oppsummerer Daggi bedriftsfilosofien sin.

Snart premiere

Daggi springer, og har fått sprintere med på laget. Alle fra Tromsø.

– Byen imponerer meg. Den klarer få fram utrolig mange talenter, sier han.

Velvillige er folk også.

– Han svarte ja til å la oss bruke utestedet til location, på første telefon, sier Daggi og nikker mot Stian Evensen, barsjef på «Artur».

Smiler og sier: – Jeg var redd han skulle spy da jeg fortalte at det var en video til en countrylåt.

Køntri står ikke på lista over mulige assosiasjoner når en hilser på Evensen.

– Da jeg sa det var country, smilte han og ropte: Heia, Nashville, forteller Daggi.

– Om to uker skal musikkvideoen være ferdig. Filmpremieren skjer på Målselv Countryfestival.

19-årig produsent

Videoens produsent og regissør er den 19 år gamle tromsømannen Christian Caspersen. Lydmannen Benjamin Mosli er i samme aldersgruppe.

– Knapt tørr bak ørene, men likevel imponerende sikre og dyktige. De har stålkontroll, kan sine ting, sier Pedersen.

– Blant talentene Tromsø fostrer, sier Daggi.

Ikke helt country

Pedersen skrev sangen «When these days are through» ved bardisken på «Hawk» like etter han flyttet til Tromsø – og i en periode av livet som var litt ensom og trist.

– I videoen vil vi veksle mellom å se han spille og se han gjenoppleve ting som skjedde ved bardisken. Vi eksperimenterer med farger og kameravinkler. Videoen står i stil med «Artur» – vi ønsker å lage litt annerledes country, sier Caspersen.

Artikkeltags