Quizen som kan gi deg gratisbilletter til jubileumsforestillingen, finner du nederst på siden.

Det er i disse tider akkurat 40 år siden syv teatergründere tok mot til seg og etablerte Hålogaland Teater i Tromsø by. teateret har gått fra å være en liten gjesteaktør i kulturhuset, til å bo i nytt, flott og eget bygg på Strandkanten. 40-årsjubileet skal markeres, og på HT skal det ikke gås stille i dørene.

Vi skal feire slik 40-åringer vanligvis feirer. Litt mindre formelt enn i et 50-årslag! Lørdag åpner vi dørene og feirer med folket, sier teatersjef Iren Reppen og smiler.

Fest bak scenen

Teateret har i år satt opp «Gutten og gullfuglen» på nytt. Forestillinga var den første barneforestillinga HT noensinne lagde. Denne forestillinga er rota i lørdagsfeiringa på HT. Barn og voksne inviteres til først å se «Gutten og Gullfuglen», før det etterpå blir fest backstage, med maling av gullfugler, maskelaging og kakespising.

– Vi setter opp to forestillinger på dagen, så det blir to fester også! Billettene legger vi ut på mandag, forteller Reppen.

De voksnes tur

På kvelden er det de voksnes tur til å feste, da er det visning av The Black Rider, påfølgende middag, og fest med underholdningsinnslag og DJs. Her er det fremdeles muligheter for å skaffe seg billett, dog er ikke mange igjen.

– På kvelden kommer de som kan av de syv gründerne. Vi har også laget videosnutter av fem av dem der de forteller sine HT-historier. Hvordan det var i begynnelsen, hvorfor de dro hit, og så videre, sier Reppen.

Publikum har mulighet til å se og høre historiene til Klaus Hagerup, Tone Danielsen, Nils Utsi, Toril Øyen og Sigmund Sæverud hele dagen.

Hele huset er med

Søndag er det gjestespill på Rådstua i regi av Trine Falck, mens mandag er det offisiell markering med representanter fra Kulturdepartementet, Troms fylkeskommune, og flere andre.

– Hele huset tar del og er engasjert. Over 50 mennesker er med på dette, forteller skuespiller Kristian Fr. Figenschow jr, som har vært på HT siden 1989.

– 10-årsjubileet ble markert med en forestilling som sammenfattet de første årene. Men jeg tror ikke det var noen større markeringer på verken 20-, 25- eller 30-årsjubileumene. Så nå gjør vi det! Det er jo lettere å gjennomføre noe slikt i eget bygg, sier Figenschow.

– Jeg er glad vi valgte å invitere folk inn hit. jeg tror det blir veldig hyggelig, sier iren Reppen.

Vinn gratisbilletter

Sammen med HT arrangerer Nordlys en liten quiz. Tre vinnere premieres med 2 billetter hver. Her er spørsmålene:

1. Når ble Hålogaland Teater grunnlagt?

a) 1961, b) 1971, c) 1981

2. Hvem var teatersjef før Iren Reppen?

a) Ketil Høegh, b) Ellen Horn, c) Nils Johnson

Hvilken musikal spilles på teatret akkurat nå?

a) Les Miserablés, b) Cabaret, c) The Black Rider

Send inn svarene dine på SMS. Kodeord NLKONK + dine svar til 2005. Tjenesten koster kr. 4,- per sms.

Frist. Fredag fredag kl. 11.