Her var det -26 grader i natt – de neste dagene skal det bli kaldere

KALDT: Fredag morgen var det 26,7 minusgrader i Kautokeino. Det er vinterens hittil laveste temperatur. Foto: Johan Mathis Gaup

KALDT: Fredag morgen var det 26,7 minusgrader i Kautokeino. Det er vinterens hittil laveste temperatur. Foto: Johan Mathis Gaup

Artikkelen er over 3 år gammel

Natt til fredag var en svært kald natt i nord.

DEL

Nord-Norge er på vei inn i en tørr og svært kald værperiode, og den neste uken kan vi vente oss tosifret antall minusgrader.

Allerede natt til fredag fikk folk i Troms og Finnmark merke at kulden var kommet. I løpet av natten ble det registrert – 26,7 grader i Kautokeino. Dette er den laveste temperaturen som er målt så langt denne vinteren.

Også i andre byer og tettsteder i Troms og Finnmark ble det kaldt i natt:

  • Dividalen: – 16,1 grader
  • Tana bru: – 14,5 grader
  • Karasjok: – 22,2 grader
  • Tromsø: - 4,9 grader
  • Bardufoss: - 14,2 grader
  • Skibotn: - 11,7 grader
  • Tamokdalen: - 12,9 grader
  • Målselv: - 14,2 grader

Kaldere og kaldere

Torsdag fortalte meteorologen til Nordlys at temperaturen i Tromsø vil synke for hver dag som går.

- Fredag blir det ned mot tre minusgrader i Tromsø, og lørdag og søndag ligger det an til mellom fem og åtte, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt.

I Indre Troms ligger det an til temperaturer ned mot 10-12 minusgrader i helga og 20 minusgrader utover i uka.

Værmeldingene er faktisk så kjølige at til og med meteorologen reagerer:

- Det er virkelig kaldt luft på vei mot dere. Jeg kjenner jeg får frysninger bare av å se på disse prognosene. Det er bare å finne frem ullklærne, sier Fagerlid.

Ingen ende

Han melder videre at det ikke ligger an til noe nedbør langs kystområdene i Troms, men at innlandet kan få litt snø til uka.

Felles for hele fylket er imidlertid at det blir mye vind.

- Det blir relativt sterk vind fra sørøst. Det fører til at følt temperatur blir enda lavere enn den reelle temperaturen, sier han.

Det ligger an til en lengre periode med minusgrader nå fremover.

- Jeg ser ingen ende på kuldeperioden i prognosene. Det kan være indikasjoner på at det blir litt mildere luftmasser over Troms neste helg, men det kan også tenkes at dette blir en stasjonær situasjon som vedvarer enda lengre. Vi får bare vente og se, sier Fagerlid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken