Hvor ofte bør du dusje? Ikke så ofte som du tror

FOR OFTE: Helt avhengig av hår- og hudtypen din, kan du ha blitt fortalt at å dusje hver dag kan være bra for deg - eller det stikk motsatte. Foto: NTB Arkiv

FOR OFTE: Helt avhengig av hår- og hudtypen din, kan du ha blitt fortalt at å dusje hver dag kan være bra for deg - eller det stikk motsatte. Foto: NTB Arkiv

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Professor hevder at daglig dusjing er en trend.

DEL

Bestill soldagstilbud på Nordlys + kun 1,- første måned

Helt avhengig av hår- og hudtypen din, kan du ha blitt fortalt at å dusje hver dag kan være bra for deg - eller det stikk motsatte. 

Ifølge professor Stephen Schumack, leder for The Australasian College of Dermatologists, er svaret at du bare bør dusje når du må. 

I et intervju med Sunday Morning Herald sier han at en varm, daglig dusj faktisk kan gjøre mer skade enn godt.

- Overvasking fører til «avfetting» av huden - man mister de naturlige kroppsoljene som produseres for å beskytte hudcellene. Denne kan faktisk føre til skade ved å gjøre dem lettere å angripe for bakterier eller virus, og føre til kløende hud, tørrhet, flassing og verre tilstander som eksem. 

Les også:Dette er det beste tidspunktet for å dusje

- Sosialt press 

- Det er bare de femti-seksti siste årene at ideen om en daglig dusj har vært vanlig. Dette presset er faktisk mer et sosialt press enn en faktisk nødvendighet, fortsetter professoren. 

Schumack sier det har blitt populært på grunn av behovet for å lukte godt. 

- Men det er bare i området ved armhulene og lysken at man produserer kroppslukt. Det er ikke over hele kroppen. 

Fort gjort 

Ifølge professoren er hovedproblemet for høy temperatur kombinert med for lang tid brukt i dusjen. 

Schumack anbefaler derfor en ett til to minutters lang dusj i lunkent vann med fokus på nettopp armhulene, lysken og områder som med sikkerhet er møkkete. 

Han sier at såpe er bra, men ikke nødvendig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken