Nordreisajenta Kristin Vollstad er klar for semifinale i VM i kickboksing i fullkontakt -56 kilo.

Torsdag vant hun sin kvartfinale mot tyske Carolin Lasota på overbevisende måte. Alle tre dommerne hadde Vollstad som vinner, og kampen endte 3-0 favør 26-åringen.

– Joda, jeg hadde god kontroll fra start til slutt. Jeg føler selv at jeg brukte unødvendig mye energi, men jeg fikk uttelling for det. Jeg kunne selvfølgelig tenkt meg å lekt litt mer, men det var greit å få unna den første kampen, sier Kristin Vollstad til Nordlys.

– Jeg har ventet i mange dager på å gå kamp, og det hadde bygd seg opp mye spenning. Det var greit å få det litt ut, og kjenne på det å være i ringen. Det er forskjellig følelse fra mesterskap til mesterskap, men det var deilig å kjenne at kroppen og hodet var på plass der de skal være, sier Kristin Vollstad.

Vollstad ble europamester i 2016, og jakter sitt store mål om å ta VM-gull i mesterskapet som arrangeres i Ungarn.

Nå er hun et hinder unna finaleplass. I semifinalen møter hun motstander fra Kashaktstan. Akerke Nauryzbayeva vant også sin kvartfinale med 3-0.

– Jeg vet egentlig lite om henne, men fikk sett litt av hennes kvartfinale. Hun virket litt vill og pågående, og vil slå og sparke mye, men det passer meg egentlig fint. Jeg liker at de kommer til meg, sier Vollstad.

Hun anser seg selv som favoritt i semifinalekampen.

– Det er vanskelig å forutsi, men hvis jeg holder meg som jeg skal og på mitt nivå, så mener jeg selv at det skal gå min vei. Det gjelder å holde seg rolig og disiplinert, og ikke bli dratt med på hennes stil, sier 26-åringen.