Kristin Røymo etter oppdrettsbråket: - Vurderte å melde meg ut av Ap

BLE SJOKKERT: Tromsø-ordfører Kristin Røymo (Ap) forteller at det var mer i affekt enn en reell vurdering at hun gjorde seg tanken om å trekke seg fra partiet.

BLE SJOKKERT: Tromsø-ordfører Kristin Røymo (Ap) forteller at det var mer i affekt enn en reell vurdering at hun gjorde seg tanken om å trekke seg fra partiet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristin Røymo var så skuffet over Arbeiderpartiet etter det mye omtalte oppdrettsvedtaket i november at hun vurderte å melde seg ut.

DEL

Det er Fiskeribladet som omtaler dette på sin nettutgave fredag ettermiddag.

Torsdag deltok Røymo i paneldebatten under Sjømat Norges årskonferanse. Tromsø kommunes famøse oppdrettsvedtak fra november 2018 var ett av temaene:

«Tromsø kommune tillater ikke flere oppdrettskonsesjoner og eksisterende konsesjoner forlenges ikke uten at det drives i lukkede anlegg».

Ap, SV, Rødt og MdG sørget for flertall.

Som et sjokk

I samtale med kommunikasjonssjef i Sjømat Norge, Øyvind André Haram og de andre deltagerne i paneldebatten, fortalte Røymo at vedtaket kom som et sjokk for henne, spesielt siden hennes egen partigruppe sikret flertall for forslaget.

- Jeg tenkte da, at jeg ikke var sikker på om mitt forhold til Arbeiderpartiet skulle vare evig. Jeg vurderte å melde meg ut, sa ordfører Tromsø Kristin Røymo.

Til Fiskeribladet understreker Kristin Røymo fredag at det var mer i affekt enn en reell vurdering at hun gjorde seg tanken om å trekke seg fra partiet.

- Det var et uttrykk for en akutt følelse av fortvilelse at vi hadde gjort et vedtak jeg visste var veldig utfordrende for havbruksnæringen, sier Røymo.

- En skivebom

En rekke fremtredende personer kritiserte kommunen for vedtaket.

Advokatene Ole-Martin Lund Andreassen og Bjørn-Ivar Bendiksen ristet på hodet over at Tromsø kommune vil flytte all oppdrettsvirksomhet på land.

– Rettslig sett er vedtaket mildt sagt en «skivebom», sa de to til Nordlys i november.

Advokatene sier at handlingsrommet til kommunen er strengt regulert og at kommunen ikke har noen rolle i forhold til å tildele tillatelser eller stille vilkår.

– Kommunen skal utarbeide planer og være høringsinstans ved fylkeskommunens behandling av søknader om etablering i det enkelte konkrete sjøområdet. De har ingen rolle i forhold til å utøve kontroll og tilsyn i en driftsfase og de kan heller ikke tilta seg denne rollen ved å legge slike føringer inn i planen, sa partner Ole-Martin Lund Andreassen og advokat Bjørn-Ivar Bendiksen i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken