- Aldri sett maken til bedre arrangement

NORGESENEREN VANT: Kristian Solhaug (t.v) vant Norgescupturneringen i squash i Tromsø i helgen. Etterpå skrøt han uhemmet av arrangørene, som håper å få NM i 2016.

NORGESENEREN VANT: Kristian Solhaug (t.v) vant Norgescupturneringen i squash i Tromsø i helgen. Etterpå skrøt han uhemmet av arrangørene, som håper å få NM i 2016. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Norges beste squashspiller skryter av NC-arrangementet  i Tromsø.

DEL

Da kampen om Norgescup-seieren skulle avgjøres, var det Norges beste squashspiller, Kristian Solhaug, fra Hafrsfjord som trakk det lengste strået i finalen. Vestlendingen var selvsagt fornøyd med seieren, men var mer opptatt av å skryte av arrangementet.

- Det beste arrangementet jeg har vært med på. Måten de har arrangert dette på er virkelig helt fantastisk. De stiller opp med sponsorer, lager liv med DJ og speaker. Jeg har aldri sett maken til arrangement, sier dagens vinner.

De lokale viste muskler

I herreklassen ble Joar Karlsen beste lokale spiller med en sterk femteplass. Han var uheldig og møtte dagens vinner tidlig i turneringen

- Jeg møtte Solhaug i andre kampen og da ble det tap. Likevel fikk jeg til gode prestasjoner underveis i kampen. I en jevn kamp, hadde han det ekstra giret for å avgjøre på slutten.

Karlsen er klar på hva som må gjøres for å nå toppen.

- Jeg må forbedre fysikken slik at jeg har krefter på slutten mot de beste, noe jeg ikke hadde mot Solhaug i dag. Teknisk sett har jeg også litt å gå på. Dagens andremann, Trond Kolbeinshavn, legger til.

- Med progresjonen Joar viser hele tiden, er det bare et tidspørsmål før han er helt i toppen. Et stort talent.

Også Karlsen hadde mange lovord om arrangementet.

- Alle andre squash-arrangement i Norge gjør ikke så mye ut av ting. Da spiller man og så er det hjem. Her er alt mer helhetlig. Det er mye publikum og mye liv. Man føler seg nesten som en lokal stjerne, ler Karlsen.

I kvinneklassen, var det to påmeldte og her var Tromsø SK’s Oda Skog Astrup som vant.

- Det var en tøff batalje i finalen, men jeg spilte mitt spill og seiret. Jeg er strålende fornøyd, sier hun.

Store ambisjoner

En av de arrangementansvarlige, Hans Christian Ribe, forklarte hvorfor de fikk til en så vellykket turnering.

- Vi er en liten gjeng som i lag med dugnadsvillige har fått dette til. Vi har selvsagt fått stor hjelp fra sponsorer. Blant annet har vi fått økonomisk hjelp til å innleie et profesjonelt filmteam som lager en promotion-film til oss. Dette blir vi å bruke aktivt i markedsføringen til kommende arrangement.

Dette er tredje gang Norgescupen går av stabelen i Tromsø. Ribe slår seg derimot ikke til ro med dette. I årene framover har han store ambisjoner.

-Neste år skal vi arrangere NNM for å se hvordan vi takler å gjennomføre et arrangement av større kaliber. I 2016 har vi som mål om å få NM til Tromsø. Da skal vi virkelig slå på stortromma med et glasshus i Tromsø sentrum som squash-bane. Vi har vært i kontakt med Nils Hætta og Midnight Sun Marathon for å eventuelt kunne samkjøre NM og MSM. Det skal bli en ellevill folkefest, legger han selvsikkert til.

Gratis kiropraktorhjelp

Squash er en sport hvor utøvere gjennomgår store belastninger på kroppen. Til turneringen hadde kiropraktor, Per Nymann Andersen, tatt med seg kollegaene, Håkon Sagstuen og Bård Ness, for å tilby gratis hjelp til utøverne underveis.

- Per ringte uventet og tilbød gratis hjelp. Dette viser bare hvor mye hjelp vi får på det lokale plan. Helt supert, sier Ribe.

- Det er viktig at squashspillere bli klar over over skader og belastninger de får på squash-banen. Ved å tilby hjelp, kan vi bevisstgjøre spillerne hvordan vi kan være behjelpelig hvis skader oppstår i framtiden, sier Andersen.

Artikkeltags