Både fjorårets landslagssjef i kombinert Kristian Hammer og NRKs ekspertkommentator, den tidligere olympia- og verdensmesteren, Fred Børre Lundberg tror at Håvard Klemetsen kan vinne individuelt VM-gull.

- Jeg var nesten sikker på at Håvard skulle vinne gull i normalbakken i OL i fjor. Men den gangen hoppet han ikke opp mot sitt beste i konkurransen, sier Hammer.

Han mener at samtlige av de norske løperne som stiller til start kan blande seg inn helt i toppen.

- Laguttaket var nok ikke enkelt. Jeg er glad for at jeg ikke var involvert i det.

Mesterskapsmodus

Bardudølen tror at gullsjansene til Klemetsen er størst i normalbakken.

- Når det gjelder sjansene til Håvard blir mye avgjort i bakken. Hopper han slik hhan har gjort tidligere i vinteren bør han kanskje gå ned en bom i forhold til konkurrentene. Det vil i så fall gi han verdifulle plusspoeng, fortsetter Hammer.

Han tror at langrennsformen til finnmarkingen er bedre enn på lang tid.

- Det virker som om Håvard har gjennomført et bra opplegg i oppkjøringen og han kommer nok til å være bedre i sporet enn tidligere i sesongen. Håvard er flink til å komme i mesterskapsmodus og han vet hva det handler om.

Samtidig tror Hammer at Klemetsen trenger noen sekunder forsprang foran langrennet.

- Men henger Klemetsen med til den siste runden kan alt skje. Han kommer aldri til å gi seg, tror Hammer.

For første gang siden VM i Trondheim i 1997 skal han følge et mesterskap fra tribuneplass.

- Det skal bli gøy. Helt siden Trondheim har jeg vært involvert som utøver eller trener, og det skal bli greit å legge seg kvelden før en konkurranse uten å tenke på alt som kan skje. Man ligger våken sog tenker selv om man ikke kan påvirke de ytre forholdene, sier Hammer.

Må innfri i bakken

Fred Børre Lundberg er ikke i tvil om at Klemetsen må lykkes i bakken. Han er imponert over det finnmarkingen har gjort på trening.

- Gjør han det er han medaljekandidat.

Lundberg er også spent på hvordan høydeoppholdet til Klemetsen slår ut.

- Det burde gi Håvard et løft i sporet, men veldig ofte kan det gå utover hoppformen. Man kan rett og slett miste spruten i beina, men skal man tolke det som har skjedd på trening har Klemetsen beholdt den.

Bardudølen tror på solide resultater i den gamle paradegrenen.

- Samtlige fire kan ta medalje.

- Lenge siden Norge stilte like bra lag?

- Laget vi stilte med OL i fjor var bra. Men vi må kanskje tilbake til 1954 og VM i Falun. Den gangen ble det femdobbelt norsk, sier Lundberg.

Vinneren het for øvrig Sverre Stenersen.

Kanskje sørger Klemetsen for at vi får en ny nordnorsk vinner i Falun.