(Bladet Vesterålen)

– Vi gjør undersøkelser og har ikke noen formening om hva som har skjedd på nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder ved politiet i Nordland til Bladet Vesterålen like før 10.30 søndag formiddag.

Parkeringsplassen utenfor Burger King og Blåbrygga er sperret av med polititape søndag formiddag, og politiet er på stedet med krimteknikere.

Like før klokka 12 sendte politiet ut pressemelding om hendelsen.

– Klokken 09.53 fikk politiet i Nordland melding om at det var funnet en livløs person utendørs på Blåbrygga i Sortland.

Ambulanse og lege har vært på stedet og mannen er dessverre erklært død av lege.

Politiet vet ikke hva som har skjedd og på bakgrunn av dette er det satt i gang etterforskning. Pårørende er varslet, skriver politiet.

Til VG sier politiet at personen ha ligget ute mellom fem og syv timer før vedkommende ble funnet.

Etter det Bladet Vesterålen kjenner til, er inngangen til Burger King og Propell Lekeland mot sør stengt, og besøkende må benytte hovedinngangen til Skibsgården, ved Peppes Pizza.

Klokka 14.30 søndag melder politiet at undersøkelsene på stedet er avsluttet. Mannen vil bli sendt til obduksjon for å forsøke å fastslå dødsårsaken.

– Politiet har avhørt vitner og jobber videre med etterforskningen, sier operasjonsleder Ina Kristin Selfors i ei pressemelding.

Bladet Vesterålen har fått tips om at det skal finnes overvåkningsbilder av mannen. Fra operasjonssentralen til Politiet i Nordland sier operasjonsleder at å sjekke overvåkningskamera er en naturlig del av ei slik etterforskning.

– Men hva som gjøres i dette tilfellet kan jeg ikke kommentere, sier operasjonsleder.