Voldssiktet kvinne slapp fri fordi det ikke er plass til henne i fengselet

FENGSLING: Politiadvokat John-Kåre Olsen ba om varetektsfengsling av den siktede mannen i fire uker. Det fikk han gjennomslag for i retten onsdag.

FENGSLING: Politiadvokat John-Kåre Olsen ba om varetektsfengsling av den siktede mannen i fire uker. Det fikk han gjennomslag for i retten onsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Vi var nødt til å slippe henne fri.

DEL

Den tiltalte mannen ble fulgt av to politimenn til fengslingsmøtet i Øst-Finnmark tingrett onsdag formiddag.

Politiadvokat John-Kåre Olsen ba om fire ukers varetektsfengsling, hvorav to uker med brev- og besøksforbud, noe han fikk medhold i av dommer Kåre Skognes, skriver Finnmarken.

Advokat Sidsel Katralen er 22-åringens forvarer, men hun hadde ikke anledning til å være tilstede i fengslingsmøtet onsdag. Advokat Vidar Zahl Arntzen var derfor hentet inn som stedfortreder onsdag.

Zahl Arntzen ønsker ikke å uttale seg til Finnmarken om saken.

Ble løslatt

Mens den siktede mannen holdes i Vadsø fengsel i fire uker, ble den siktede kvinnen (25) løslatt allerede tirsdag. Grunnen er at det ikke er plass til henne i norske fengsler.

- Det er begrenset med plasser i norske fengsler til damer. Fordi vi ikke fikk plass til henne, var vi nødt til å slippe henne fri, forklarer politiadvokat John-Kåre Olsen.

Det er kriminalomsorgens regionkontor i nord, i Trondheim, som jobber med å finne plasser til innsatte. De greide ikke denne gangen å finne plass til kvinnen fra Kirkenes. Dermed ble hun løslatt på vilkår.

- Hun er ilagt et besøksforbud mot fornærmede i inntil seks måneder, forteller advokat Olsen.

Han understreker at det ikke er kun i Finnmark det er et problem å legge til rette for soning for kvinner.

- Dette er et problem over hele landet, sier han.

Følger med på Facebook

Helt siden helgas mishandling ble kjent, har det blitt skrevet en rekke åpne innlegg på Facebook der folk tar til orde for å hevne seg på de to siktede. I detalj forteller flere folk om hva de vil gjøre med de siktede om de møter dem, og hvilken straff de fortjener.

- Kan den siktede kvinnen, som nå er fri, og folk i gata føle seg trygge?

- Det er politiets ansvar å følge opp at hun føler seg trygg og å følge opp etterforskninga, svarer Olsen.

Politiadvokat Olsen advarer mot krenkende skriverier i sosiale medier.

- Slike ytringer kan være straffbare. Vi har ikke gått inn i innholdet i disse nevnte innleggene foreløpig, men det er noe vi vil se på når vi anser denne saken som oppklart, sier han.

Politiet benytter Facebook og andre sosiale medier i etterforskning, også i denne saken.

- Facebook blir brukt i etterforskning til gunst og ugunst, som vi ser her. Folk kan skrive ting de ellers ikke ville sagt, og vi vil henstille til å ikke melde seg på bølgen og skrive trusler og krenkelser. Det kan være straffbart, fortsetter Olsen.

Artikkeltags