Gå til sidens hovedinnhold

Tromsømann (27) tiltalt for å ha voldtatt eks-samboer

Artikkelen er over 3 år gammel

Mannen skal ha mishandlet samboeren over flere år.

En 27 år gammel tromsømann er satt under tiltale for en rekke forhold ved Nord-Troms tingrett. Den mest alvorlige posten i tiltalebeslutningen dreier seg om voldtekt, der påtalemyndigheten mener at han like før jul i 2015 voldtok sin daværende samboer mens hun sov.

Familievold

Videre er han tiltalt for overtredelse av den såkalte familievoldsparagrafen i straffeloven. Ifølge tiltalebeslutningen dreier det seg om gjentatte tilfeller av vold, trusler og andre krenkelser mot eks-samboeren over en periode på fire år.

Blant annet skal 27-åringen ha dyttet henne slik at hun falt, slo bakhodet og besvimte. Han skal også ha slått henne ved flere anledninger, samt truet med å drepe henne.

Kontaktforbud

Mannen er også tiltalt for å ha brutt kontaktforbudet han i 2017 var ilagt overfor kvinnen, både ved at han skal ha ringt henne og kontaktet henne på Facebook Messenger. I tillegg er han anklaget for å ha brutt legemiddelloven ved at han skal ha røyket hasj i februar 2017.

Det er satt av tre dager til rettssaken, som går for tingretten i februar neste år. 27-åringen har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

Det har ikke lyktes for Nordlys å komme i kontakt med Helen Annie Jenssen, bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen.

Les også

– Mange kommer bort til meg og forteller at de har blitt voldtatt. Altfor mange!