Gå til sidens hovedinnhold

Tromsømann (39) tiltalt: Skal ha skjelt ut og slått lege

Artikkelen er over 3 år gammel

Mannen skal ha blitt voldelig da samboeren måtte vente på behandling på UNN.

39-åringen fra Tromsø er nå satt under tiltale for overtredelse av straffelovens paragraf 286, som omhandler vold mot en særskilt utsatt yrkesgruppe - i dette tilfellet helsepersonell.

Klaget på ventetid

Bakgrunnen er ifølge påtalemyndigheten en episode på akuttmottaket på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø i fjor høst. I forbindelse med at tiltaltes samboer skulle få behandling for et kutt i armen, skal mannen ha framsatt skjellsord og klaget på ventetiden overfor en kvinnelig lege.

Det hele endte med at han skal ha slått henne i ansiktet med flat hånd, heter det i tiltalen.

4. mai må mannen svare for episoden i Nord-Troms tingrett. Det er uklart hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld. Advokat Svein Kristian Wikstrøm er oppnevnt som forsvarer for mannen, men har foreløpig ikke fått dokumentene i saken.

209 saker i 2016

I 2016 ble det for øvrig anmeldt 209 volds- og trusselsaker der helsepersonell var fornærmet. Det skjer i barnevernet, i psykiatrien, hos legevakter og mot ambulansesjåfører, skriver Dagsavisen.

- I kommunehelsetjenesten er det mange som er utsatt, enten i forbindelse med hjemmebesøk, når de er alene på kontoret, eller når man jobber hos legevakt med mer eller mindre gode lokaler rundt seg, uttalte Marit Hermansen, president i Den norske legeforening, i den forbindelse.