Trakk kniv: «Æ skal faen mæ ta dæ din svarting!»

Artikkelen er over 4 år gammel

24-åring tiltalt for blant annet knivtrusler og flere tyverier i Tromsø.

DEL

En 24 år gammel tromsømann er satt under tiltale for en rekke straffbare forhold.

Blant annet omfatter det en episode på dagligvarebutikken Coop Extra Elverhøy i Tromsø i februar i fjor. Da skal mannen ha forsynt seg med flere øl og smågodt uten å betale for det da han ble oppdaget av en ansatt.

Responsen til mannen var ifølge påtalemyndigheten å trekke en kniv, heve den over hodet og uttalte «æ skal faen mæ ta dæ din svarting!». Deretter skal han ha slått den ansatte i halsen med knyttet neve.

Truet vitner

Det er imidlertid ikke det eneste tilfellet av vinningskriminalitet 24-åringen må svare for.

Ifølge tiltalen skal han også ha stjålet en sykkel utenfor Pingvinhotellet ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Breivika i juli i fjor. Han skal også ha stjålet en blodtrykksmåler fra sykehuset måneden etter. I tillegg er han tiltalt for å ha stjålet kniver, hansker og en flaske kjøleelementer fra Jula, samt nasket dagligvarer på Coop-butikken på Elverhøy.

I forbindelse med flere av tyveriene skal han også ha kommet med drapstrusler mot vitner.

Lurte XXL

Videre er 24-åringen tiltalt for å båret kniv på offentlig sted, kjørt bil mens han var ruset på blant annet amfetamin og metamfetamin og uten førerkort.

Han skal også ha forledet ansatte på XXL på K1 i Tromsø til å utlevere ham luftpistol, pil og bue ved å presentere en Nav-rekvisisjon han selv hadde utformet.

4. oktober må mannen svare for tiltalen i Nord-Troms tingrett.

Artikkeltags