Bestilte PC, klær og sko for 15.000 kroner - i søsteren og morens navn

Artikkelen er over 3 år gammel

Mann (23) dømt til fengsel.

DEL

23-åringen hadde økonomiske problemer, men hadde likevel lyst på ny bærbar PC og klær og sko fra sportsbutikken XXL.

Det kostet ham fengsel i 60 dager - 45 av dem betinget - da han nylig ble dømt for vinningskriminalitet i Trondenes tingrett.

Fikk faktura

I dommen fremkommer det at han i november 2014 bestilte en ny PC til 11.000 kroner via en nettbutikk. Da han skulle betale, oppga han søsterens personalia. Dermed fikk han tilsendt PC-en i posten, mens fakturaen gikk til søsteren - som endte opp med å anmelde saken til politiet.

Februar året etter gjorde han igjen en lignende manøver. Da bestilte han gensere, sko og et par jakker fra sportskjeden XXL for til sammen 4600 kroner. Igjen oppga han andres personalia for betaling - denne gangen søsteren og moren.

Da saken gikk for Trondenes tingrett mandag denne uken, ga 23-åringen en uforbeholden tilståelse. Han forklarte at han til tross for sine økonomiske problemer, hadde behov for å skaffe seg nye klær og andre ting på en kjapp måte.

Skjerpet

«Bedrageriene er begått overfor nære personer, henholdsvis siktedes mor og søster, noe som representerer misbruk av tillit. Videre anses det som straffeskjerpende at siktede har begått tre bedragerier med kort mellomrom», heter det i dommen.

Lovbruddene ble begått mens 23-åringen var på prøvetid på en betinget dom fra Nordhordland tingrett fra oktober 2014.

Foruten fengselsstraffen ble han også idømt å betale erstatning på 7600 kroner til XXL.

Artikkeltags