Forgrep på stedatteren 30 ganger - dømt til fengsel

Artikkelen er over 4 år gammel

En mann i 50-årene er dømt for gjentatte, grove overgrep mot sin mindreårige stedatter.

DEL

Bestill Nordlys+ og få tilgang til alt innhold.

Straffen mot mannen lyder på fengsel i fem år og åtte måneder, samt oppreisning til stedatteren på 300.000 kroner.

Ifølge dommen fra Vesterålen tingrett forgrep han seg gjentatte ganger på jenta fra 2006 til 2008, mens hun var under ti år gammel.

Fornærmede forklarte selv at overgrepene fant sted da hun var alene hjemme med stefaren og at de pågikk helt til hun og moren flyttet fra ham.

30 ganger på to år

Overgrepen er gjengitt i dommen og kan ikke beskrives som annet enn svært grove. Hun forsøkte også å motsette seg ham, men til ingen nytte.

«Hun hadde sagt nei, strittet i mot og forsøkt å skyve ham bort, men det var nytteløst», står det beskrevet i dommen.

Ifølge jenta skjedde det så mange om 30 ganger over en periode to år.

Mannen skal videre ha truet med å drepe foreldrene hennes dersom hun fortalte noen om det som hadde skjedd.

«Levd med angst»

Retten har festet lit til jentas forklaring og viser til at den har vært konstitent over flere år, i flere sammenhenger - både til en venninne og senere til sin psykolog.

«Det er ingen forhold i saken som kan gi grunn til mistanke om at fornærmedes fortelling ikke er opplevd», bemerker retten, som i straffeskjerpende retning blant annet har lagt vekt på at overgrepene ble begått av en omsorgsperson.

«Hun har ikke hatt mulighet til å unnvike fra tiltalte og har over en lang periode levd med angst for nye overgrep», står det i dommen.

På motsatt side får han en viss straffereduksjon fordi saken har hatt en viss liggetid etter at forholdet først ble kjent for politiet sommeren 2014.

Artikkeltags