19-åring kjørte av veien - var fortsatt full 14 timer senere

Mer enn et halvt døgn etter utforkjøringen, hadde 19-åringen fremdeles promille. Nå er han dømt til fengsel.

DEL

Rundt midnatt 2. februar kjørte den Tromsø-bosatte 19-årige lærlingen bil langs E6 i Skibotn, da han havnet utenfor veien og kolliderte med et gjerde slik at det oppsto materielle skader.

Blodprøver

Da saken mot ham gikk som tilståelsesdom i Nord-Troms tingrett mandag, innrømte han å ha vært påvirket av alkohol under kjøretur. I tillegg drakk han brennevin etter utforkjøringen, til tross for at han burde ha skjønt at hendelsen ville resulterte i politietterforskning.

Riktigheten av 19-åringens tilståelse styrkes av øvrige opplysninger i saken, heter det i dommen. Blant annet vises det til analyseresultat av blodprøver tatt avh am som viste at han hadde promille på 1,02 og 0,98 om lag 14 timer etter kjøreturen.

24.000 kroner

I skjerpende retning har retten vektlagt at kjøringen resulterte i materielle skader da bilen havnet av veien.

«Det er ikke holdepunkter for høy fart eller at kjøringen skjedde over stor distanse. Det må legges til grunn at det var lite trafikk på stedet en helgenatt. Videre må det legges betydelig vekt på at tiltalte må ha inntatt betydelige mengder alkohol også etter kjøringen, for å oppnå en så høy promille så sent dagen etter», heter det i dommen.

Retten finner at fengsel i 16 dager, bot på 24.000 kroner og tap av førerretten i 20 måneder er en passende straff.

Artikkeltags