To menn ble lørdag fremstilt for varetekstfengsling i Nord-Troms tingrett, siktet for narkotikakriminalitet. Nordlys får opplyst at det dreier seg om to advokater i Tromsø.

Full isolasjon

Den ene mannen samtykket til varetektsfengsling, mens den andre ikke gjorde det. Politiet fikk imidlertid rettens medhold i å fengsle dem begge i fullstendig isolasjon i to uker.

Advokat Bjørn Arild Langenes er forsvarer for mannen som motsatte seg fengsling. Han erkjenner ikke straffskyld for siktelsen, opplyser Langenes.

- Det kommer som et sjokk på ham at han er siktet i denne saken. Utover det ønsker jeg ikke å si så mye, sier han.

Tilbakeholdne

Det har foreløpig ikke lyktes for Nordlys å komme i kontakt med advokat Jan Christian Kvanvik, forsvarer for den andre mannen. Til Dagbladet opplyser Kvanvik at hans klient nekter straffskyld.

- Utover det har jeg ingen kommentar, sier han til avisen.

Yngve Myrvoll, leder for Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning i Troms politidistrikt, er tilbakeholden med å gi opplysninger om saken.

- Jeg har ingen kommentar, annet enn at jeg kan bekrefte at to personer er fengslet for grov narkotikakriminalitet, sier han.

Bekrefter fengsling

Heller ikke Einar Sparboe Lysnes, påtaleleder i Troms-politiet, ønsker å kommentere saken.

- Per i dag kan vi si veldig lite. Vi kan bekrefte at vi har varetektsfenglet to personer, men vi ønsker ikke å si noe om alder eller yrke, sier han.

- At dette er to advokater, gjør det saken mer komplisert?

- Jeg vil ikke si noe om verken yrke eller saken. Vi får vurdere hva vi skal utgi av informasjon etter hvert, svarer Lysnes.