Ung kvinne målt til 131 km/t på E8 - holdt på å krasje med politiet

TATT: En 22 år gammel kvinne ble målt til 131 kilometer i timen i snitt på E8. Nå er hun dømt til samfunnsstraff i Nord-Troms tingrett.

TATT: En 22 år gammel kvinne ble målt til 131 kilometer i timen i snitt på E8. Nå er hun dømt til samfunnsstraff i Nord-Troms tingrett. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Politimannen måtte bremse kraftig opp da den 22-årige kvinnen tok en forbikjøring utenfor Tromsø.

DEL

Få tilgang til alt innhold på nordlys.no. Nordlys+ 8 uker for kun 99,-

22-åringen fra Målselv er nå dømt til samfunnsstraff i 40 timer i Nord-Troms tingrett for brudd på veitrafikkloven.

Bakgrunnen er en kjøretur på E8 natt til 27. mai. Ved Hundbergan utenfor Tromsø kjørte hun forbi en bobil uten å forsikre seg om at det var klar bane. Det resulterte i at hun holdt på å kollidere med en møtende, sivil politimotorsykkel. Politimannen måtte bremse kraftig opp og legge seg opp på veiskulderen for å unngå sammenstøt.

Etter at kvinne hadde passert, tok han opp jakten. Over en strekning på tre kilometer målte han kvinnens bil til å holde en snitthastighet på 131 kilometer i timen. Han forsøkte å ta henne igjen, men lyktes ikke - til tross for at han holdt en hastighet på hele 160 kilometer i timen.

Først ved Asko Nord-anlegget i Ramfjord fikk han stoppet kvinnen.

22-åringen nektet straffskyld da saken mot henne gikk for tingretten. Hun forklarte at hun ikke oppfattet forbikjøringen som farlig og mener at hun ikke holdt høyere hastighet enn 100, kanskje 110 kilometer i timen.

Retten valgte imidlertid å feste lit til politimannens forklaring og omtaler kjøringen som både farlig og uforsvarlig.

I tillegg til samfunnsstraff fratas hun førerkortet i ti måneder. Hun må også betale 2000 kroner i saksomkostninger.

Artikkeltags