Tromsømann siktet for overgrep mot barn

FORSVARER: Advokat Sven Crogh (til venstre), her i en annen rettssak, forsvarer tromsømannen som er siktet for overgrep mot barn under 14 år. Ifølge politiet har mannen erkjent å ha begått overgrep mot fornærmede.

FORSVARER: Advokat Sven Crogh (til venstre), her i en annen rettssak, forsvarer tromsømannen som er siktet for overgrep mot barn under 14 år. Ifølge politiet har mannen erkjent å ha begått overgrep mot fornærmede. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mannen i 50-årene skal ha forgrepet seg på barn under 14 år. Tirsdag ble han varetektsfengslet.

DEL

Bestill Nordlys+ her og få tilgang til alt innhold.

Kjennelsen etter tirsdagens fengslingsmøte i Nord-Troms tingrett lyder på varetektsfengsel for mannen i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud.

Lisa-Mari Ellingsen, politiadvokat i Troms politidistrikt, opplyser overfor Nordlys at det dreier seg om en fersk etterforskning knyttet til Tromsø-området.

Venn av familien

Politiet ble kjent med saken da fornærmedes foreldre tok kontakt med dem.

- Vi er fortsatt i en innledende fase av etterforskningen. Jeg kan ikke si så mye da han er fengslet av hensyn til bevisforspillelsesfare, sier Ellingsen.

Mannen beskrives som en venn av fornærmedes familie.

Han er foreløpig siktet for overtredelse av paragraf 299 av den nye straffeloven som trådte i kraft i oktober i fjor. Det dreier seg om overgrep mot barn under 14 år, som i den nye straffeloven er sidestilt med voldtekt.

LES OGSÅ: Slik snakker du med barn om overgrep

Erkjent overgrep

Så langt ikke politiet grunn til å tro at det er flere enn én fornærmet. Mannen har vært i flere avhør med politiet og har også erkjent å ha begått overgrep mot fornærmede, forteller Ellingsen.

- Men det gjenstår avhør av fornærmede og avhør av flere vitner. Så når det gjelder omfanget kan vi ikke utelukke at det har skjedd flere overgrep, enn det siktede har erkjent, sier hun.

Det har ikke lyktes for Nordlys å få en kommentar fra mannens forsvarer, tromsøadvokat Sven Crogh.

Flere store saker

Etterforskningen føyer seg inn i rekken av overgrepssaker Troms-politiet har håndtert det siste året. I januar ble en 31 år gammel mann dømt til forvaring i syv og et halvt år i Nord-Troms tingrett i den såkalte barnehagesaken i Tromsø.

Mannen anket over straffeutmålingen, men anken ble forkastet av Hålogaland lagmannsrett.

I november i ble en trebarnsfar dømt til åtte års fengsel for grove overgrep mot sin egen datter og en annen, mindreårig jente. Mannen rømte i april i forbindelse med overflytting fra Vadsø til Bergen fengsel da Kriminalomsorgen lot ham reise alene med fly. Siden har ingen hørt fra ham.

I tillegg har politiet en annen, potensielt omfattende overgrepssak under etterforskning. Her skal det dreie seg om flere, mindreårige fornærmede, men politiet har så langt holdt kortene tette til brystet.

Artikkeltags