Mindreårig tiltalt for overgrep mot gutt

TILTALE: Statsadvokat Tor Børge Nordmo (til høyre) har tatt ut sedelighetstiltalen mot den mindreårige gutten. Her er Nordmo sammen med Erik Ringberg i en annen sak.

TILTALE: Statsadvokat Tor Børge Nordmo (til høyre) har tatt ut sedelighetstiltalen mot den mindreårige gutten. Her er Nordmo sammen med Erik Ringberg i en annen sak. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kan straffes med fengsel i alt fra tre til 15 år.

DEL

Statsadvokat Tor Børge Nordmo har satt en mindreårig gutt under tiltale ved Senja tingrett for overtredelse av straffelovens paragraf 300. Den aktuelle lovparagraf omhandler voldtekt til samleie med barn under 14 år, en forbrytelse med en strafferamme på fengsel i tre til 15 år.

Uklart om straffskyld

Ifølge påtalemyndigheten skal tiltalte ha forgrepet seg på en annen gutt ved to anledninger våren eller sommeren 2017. Det ene overgrepet skal ha skjedd på et soverom, mens den andre skal ha skjedd i en idrettshall i Troms.

Fornærmede var på det aktuelle tidspunktet i tiårsalderen.

Det er uklart hvordan tiltalte stiller seg til spørsmålet om straffskyld. Nordlys har lørdag formiddag forsøkt å komme i kontakt med hans forsvarer Cecilia Margarita Dinardi, foreløpig uten å lykkes.

To dager i retten

Det er satt av to dager til rettssaken, som går for Senja tingrett på nyåret. Statsadvokat Nordmo møter selv som aktor, mens Mads Wallerheim er oppnevnt som bistandsadvokat for fornærmede.

– Jeg har ingen kommentar til saken på nåværende tidspunkt, annet enn at det følger av tiltalebeslutningen hva forholdet gjelder. Det er bare å vise til den, så skjønner man omfanget av saken, sier Wallerheim i en kort kommentar til Nordlys.

Artikkeltags